Érdekvédelem

2023.11.28. 11:30

Felháborodott jégkorongozók

November 23-án játszották le az UTE – Gyergyói HK mérkőzést az Erste Ligában. A találkozón az újpesti hokisok közül súlyosan megsérült Sam Coatta és Szabó Dániel.

Agárdy Csaba

Az UTE – Gyergyói HK meccsen két újpesti hokis is súlyosan megsérült

Forrás: UTE Hoki

Coatta kapcsán egészen sokkolóak a friss infók: a játékos annyira súlyos arc- és orrcsonttörést, illetve idegsérüléseket szenvedett szemtájékon, hogy a maradandó károsodás lehetősége is fennáll. Szabó agyrázkódást szenvedett.

A Jégkorongozók Érdekvédelmi Szervezete, amelynek elnöke a dunaújvárosi Pavuk Attila az esettel kapcsolatban az alábbi közlemény tette közzé:

„A 2023.11.23-i sajnálatos események után Szervezetünk azonnal felvette a kapcsolatot az UTE csapatával, stábtagjaival és természetesen a sportolókkal, akikkel folyamatosan konzultálunk, és mindenben segítünk. Szervezetünk elítéli a az UTE - GYHK mérkőzésen történt, súlyos sérülést okozó megmozdulásokat, amelyek felháborították az egész játékos társadalmat. Folyamatosan egyeztetünk az Erste Liga játékosokkal, kikérve véleményüket, hogy miként kellene az ilyen, és ehhez hasonló durvaságokat büntetni. A sportoló az, aki felmegy a jégre, sport- és marketing értéket képvisel, ezért védelmük kiemelkedő feladatként kell megjelenjen a jégkorong sport működtetésében.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában