Mihók Attila a kapitányi kinevezés hátteréről

2023.09.04. 19:14

"Mikor, ha nem most..."

A döntés hátteréről Mihók Attila elmondta, az elmúlt húsz-huszonöt év tapasztalatai azt mutatták, hogy a kapitányi kinevezések, a női vonalon inkább egy belső, bizalmi döntés alapján születtek, így korábban nem is számított volna rá, hogy e poszton a neve szóba kerülhet.

Szabó Szabolcs

Mihók Attila egy minden idegszálával a győzelemre törő, a legnagyobb riválisokkal szemben is esélyes csapatot szeretne formálni januárra és februárra

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A Magyar Vízilabda Szövetségnek adott interjút a kinevezést követően a magyar női pólóválogatott két társkapitánya a dunaújvárosi Mihók Attila és korábban a szövetség utánpótlás igazgatói posztját betöltő Cseh Sándor.

Mihók Attila kifejtette: - Miután kiderült, hogy Birge (Bíró Attila – a korábbi szövetségi kapitány) nem dolgozik tovább a csapattal, akkor elgondolkodtam: mi lenne, ha… és mi lenne a Dunaújvárossal… Pár napon belül aztán megcsörrent a telefonom és amikor láttam, hogy a szövetség elnöke, Madaras Norbert hív, akkor azért megdobbant a szívem. Most sok minden fel kell adni, amit nem feltétlenül akartam volna bármikor is. Huszonöt éve dolgozom ezen a pályán és a jelenkori válogatott keretből sokan tőlem kerültek ki. Így úgy voltam vele: mikor, ha nem most. Nagyon nagy kihívás. Remélem nem haragszik rám meg senki, de ha ez nem lenne ekkora kihívás, akkor nem biztos, hogy én labdába rúgtam volna. Az a helyzet, hogy most ahhoz is meg kell erőszakolnunk a versenynaptárt, hogy legalább egy napra találkozzunk a játékosokkal. A magyar bajnoki mérkőzések, a kupa és az Euroliga-kötelezettségek mellett kell csapatot építenünk. Ki kell használni a modern technika nyújtotta lehetőségeket is, a fizikai felkészítés terén mindenképpen. Mindezt a klubokkal egyeztet. Most jön a sportdiplomácia, végigjárni a klubokat, akinek a segítségére szükségünk van. Mindenkit be kell állítanunk magunk mögé.  

Mivel a hétfői budapesti sajtótájékoztatón Madaras Norbert hangsúlyozta, hogy mindkét társkapitány főállásban látja majd el feladatát, így huszonöt év után hamarosan új vezetőedző ülhet le a dunaújvárosi női vízilabda csapat kispadjára. A váltás nem lesz egyszerű feladat, hiszen a vezetőedzői poszt mellett Mihók Attilának kulcsszerepe volt az klub működtetésében is egyesületi igazgatóként. További kérdés, hogy a szövetség beleegyezésével Mihók milyen minőségben segítheti majd a DFVE-t az elkövetkező időszakban. Lapunk úgy értesült, hogy a nyáron távozott a szakmai stábból Vad Lajos másodedző. A felnőtt női vízilabdacsapat szeptember 15-16-án Horvátországban a III. Plejade tornán vesz részt, rá egy hétre pedig jön Rómában a nemzetközi szereplés szempontjából kulcsfontosságú Bajnokok Ligája selejtező. A DFVE csoportjába került a házigazda SIS Roma, a spanyol Sant Andreu, valamint két francia együttes, a Lille és a Grand Nancy. Az ötösből az első három lép tovább a következő fordulóba. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában