Korosztályos

2023.09.11. 14:35

Csoportelsőként jutott tovább az U20-as női vízilabda vb-n

A magyar U20-as női vízilabda-válogatott, soraiban a dunaújvárosi klub két játékosával, Sümegi Nórával és Kardos Laurával az Egyesült Államok vasárnap esti legyőzésével megnyerte csoportját a korosztály portugáliai világbajnokságán.

Gallai Péter

Sümegi Nóra a DFVE egyik képviselője a válogatottban

Fotó: Ihász Martin

A szakmai stábban a DFVE edzőjét, Kardos Krisztinát is soraiban tudó nemzeti csapat  korábban az olaszoktól ötméteresekkel kikapott, az izraelieket pedig magabiztosan legyőzte, ezzel pedig megtartotta esélyét a csoportelsőségre. Ehhez Benczur Márton együttesének vasárnap este az eddig hibátlan mérleggel álló amerikaiakat kellett legyőznie a B jelű, kiemelt négyesben akik a vb előtti, budapesti Héraklész tornán 12–7-re nyertek. Ezúttal sikerült a visszavágás, a hat gólig jutó Szegedi Panni főszerepésével 10-8-ra nyert a magyar együttes, így az élen zárt.A nagyszerű sikerrel a lányok szereztek maguknak egy plusz szabadnapot, továbbá a negyeddöntőben egy könnyebbnek ígérkező ellenfél következhet majd számukra szerdán este.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában