Helyi sport

2023.06.15. 13:23

Lenyűgözte a nemzetközi szövetség elnökét a Nemzeti Atlétikai Központ

Sebastian Coe, a legendás olimpiai bajnok és világcsúcstartó brit atléta, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke avatta fel elsőként a vadonatúj Nemzeti Atlétikai Központ futópályáját magyar atléta gyerekek társaságában.

Duol.hu

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter üdvözli Sebastian Coe-t a Nemzeti Atlétikai Központ előtt FOTÓ: SZABÓ GÁBOR - ORIGO

A sajtótájékoztató előtt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a Nemzeti Atlétikai Központ tervezőjével, Ferencz Marcellel közösen bemutatták a helyszínt Sebastian Coe-nak. A Nemzetközi szövetség elnöke először köszönetet mondott a honvédelmi miniszternek, és gratulált az építésznek, valamint nyilatkozott a sajtó számára és fontos bejelentést is tett a világbajnokság jegyértékesítésével kapcsolatban.

"Gratulálok az építész zseniális művéhez. Ilyen teljesítmény nem jöhetne létre anélkül, hogy mind a központi kormányzati, mind pedig az önkormányzat részéről teljes támogatást ne kapnának az egész folyamat során. Különös tekintettel szeretnék köszönetet mondani szívem mélyéből az esemény szervezőbizottságának. Elképesztően kiváló munkát végeztek, és át tudom érezni azt a nehézséget, amin át kellett menniük, hiszen ezt a munkát én is végeztem korábban mind világbajnokságon, mind pedig olimpián, szóval tudom, hogy ez nem könnyű.
Mintegy kilenc hét múlva egy kiváló, óriási és nagyszerű világbajnokság megrendezése fog történni ebben a stadionban" – mondta a nemzetközi szövetség elnöke.

Forrás és további részletek: origo

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában