Jogerős

2023.06.30. 16:00

A Siófok nem, az Alba Fehérvár indulhat a női kézilabda NB I-ben

A Siófok KC nem kapott licencet a női kézilabda NB I következő idényére a magyar szövetség (MKSZ) fellebbviteli bizottságának másodfokú, jogerős döntése értelmében.

Duol.hu

A következő szezonban Szalai Babették már nem találkozhatnak a Siófokkal

Fotó: Laczkó Izabella

Az MKSZ honlapjának pénteki híradása szerint a fellebbezések nyomán az Alba Fehérvár KC és a férfiaknál pedig a Fejér B.Á.L.-Veszprém megkapta az indulási engedélyt. 
Az MKSZ szabályai alapján amennyiben egy csapat –amely helyezése alapján jogot szerzett az élvonalbeli indulásra – nem kapja meg a klublicenct, az indulási jog az előző idény jobbik kiesőhelyen végzett sportszervezetét illeti meg, amennyiben rendelkezik az adott osztályba érvényes klublicenccel. A jelenlegi esetben ez azt jelenti, hogy a tizenharmadik helyen végzett NEKA együttese mégsem esik ki az NB I/B-be, ha vállalja az indulást. A DKKA a többiekkel együtt az első körben megkapta az induláshoz szükséges klublicencet.

A Siófok még május elején számolt be róla hivatalosan, hogy a gazdasági stabilitás megteremtése érdekében alaposan átalakított kerettel vág neki a következő idénynek, s az előző évad játékosállományából és szakmai stábjából csak Wald Kíra, Lapos Laura és Herczeg Lili marad az együttes kötelékében.

A döntéssel kapcsolatban a Nemzeti Sport megkereste a Magyar Kézilabda Szövetséget, amely közölte, hogy a jogerős döntés miatt a Siófok nem szerepel a csapatok között a bajnoki évad július 4-i sorsolásán, a Balaton-parti csapat pedig az NB II-ben (azaz a harmadosztályban) szerepelhet, ugyanis ez a legmagasabb osztály, amiben indulhat. Arra a kérdésünkre, hogy a Siófok helyett így a Nemzeti Kézilabda Akadémia marad-e bent, azt közölték: a NEKA leadta indulási kérelmét az NB I-re, NB I-es klublicenccel is rendelkezik, nevezését pedig elfogadta a versenybizottság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában