Közös megegyezés

2023.05.04. 17:28

Szinte az összes játékosával szerződést bontott a Siófok KC

Wald Kíra, Lapos Laura és Herczeg Lili kivételével mindenkivel közös megegyezéssel szerződést bontott női kézilabda NB I.-ben szereplő Siófok KC csapata.

MOLNÁR GÁBOR/sonline

Uros Bregar, a Siófok KC vezetőedzője Fotós: Németh András

Az elmúlt hetekben, hónapokban már hallani lehetett, hogy nagy a baj a női kézilabda élvonalában szereplő Siófok KC-nál. Sőt Alba Fehérvár KC elleni döntetlen után Debreczeni-Klivinyi Kinga, az SKC játékosa azt nyilatkozta, nehéz helyzetben van a klub. Sorra érkeztek a hírek, melyik játékos, hol folytatja a pályafutását, ám érkezőkről nem esett szó, pedig ilyenkorra már szinte az összes élvonalbeli csapatnak kialakult a játékoskerete a következő szezonra, legalábbis az együttes gerince már összeállt. 

Csak három játékos marad a Siófok KC keretéből
Fotó: Németh András


A további találgatások elkerülése végett az egyesület kiadott egy közleményt, melyet Fodor János ügyvezető kézjegyével láttak el, az írást változtatás nélkül közöljük.

„Az elmúlt hetekben számos tényezőt figyelembe kellett vennünk döntéseink meghozatalához. Célunk a siófoki kézilabda fenntartható működése. A klub infrastruktúrájának üzemeltetéséhez, utánpótlásunk működéséhez és a klubban dolgozó emberek biztonságos megélhetéséhez át kell csoportosítanunk erőforrásainkat.

A gazdasági stabilitás megteremtésének érdekében a jelenlegi játékoskeret nagy részével közös megegyezéssel szerződést bontottunk. Wald Kíra, Lapos Laura és Herczeg Lili továbbra is klubunk kötelékében marad. Az előttünk álló időszakban utánpótlásunkra és a magyar játékosokra szeretnénk támaszkodni. A jövő évi keret és a szakmai stáb kialakítása jelenleg is zajlik. Úgy gondolom, hogy ebben a helyzetben nagyszerű lehetőség előtt állnak a sajtnevelésű fiatalok.

Az elmúlt éveben eredményorientált célokat tűztünk ki felnőttcsapatunk elé, a következő időszakban másban kell megtalálnunk a motivációnkat. Amennyiben pár év alatt sikerül újra stabil alapokra helyezni a klubot, abban az esetben megint beszélhetünk arról, hogy lépésről lépésre visszakerüljünk a magyar élvonal felsőházába.

Büszkék vagyunk arra, amit az elmúlt tíz évben elértünk. Azért dolgozunk, hogy visszahozzuk az emberek lelkesedését a siófoki kézilabda iránt.”
Rendkívül eredményes időszakon van túl a Siófok KC, hiszen 2019-ben megnyerte az EHF-kupát, 2020 januárjában sikerült legyőzniük a Bajnokok Ligája címvédőjét, az azelőtt a magyar bajnokságban két éve veretlen Győri ETO Audi KC csapatát. A 2020-2021-es szezon végén újból bejutottak EHF-Európa-liga döntőjébe, ahol azonban a francia Nantes Atlantique Handball 36–31-re jobbnak bizonyult a Balaton-parti csapatnál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában