Egál

2023.04.27. 11:51

Egyenlített a DKSE ellen a Dág a bronzcsatában - képgalériával

Gróf András

Támadásban sokat hibázott a csapat, végül három játszmában kikapott

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az első találkozó idegenbeli sikere után mindenki várta az eredményes hazai folytatást, ám az első játszma elején a vendégek szereztek négypontos előnyt. A szett közepén sikerült egalizálni az állást, de ezt követően ismét a dágiak irányították a játékot. 

A második játékrészben is jobban teljesítettek a vendégek. Végig vezetve, kilencpontos különbséggel zárták le ezt az etapot, az idegesen, kapkodóan játszó dunaújvárosiakkal szemben. A harmadik játszma elején volt ugyan egy rövid „fellángolása” a házigazdáknak, azonban hamar fordítottak a dágiak és teljesen megérdemelten nyerték meg a mérkőzést az ezúttal gyenge teljesítményt nyújtó DKSE ellen.

DKSE –Dág KSE  0:3 (-22, -16, -18)
DKSE: Juhász B., Béres, Bohdan, Szalai K., Pavliuk, Kisházi, Kuti M. (liberó). Csere: Gőczi, Vida P., Pintér B., Tóth K., Farkas L. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
Dág KSE: Majer, Kun B., Sow, Oláh B., Krupánszki, Flachner K., Farkas R. (liberó). Csere: Benkő B., Szabó B., Nagy P., Balázs B., Czibula (liberó). Vezetőedző: Zirigh Balázs.

Tomanóczy Tibor: – Szakosztályi döntés alapján fontossági sorrendet állítottunk fel, és ennek megfelelően próbáltunk játszani. Az első szett kifejezetten jó hangulatú, kemény összecsapás volt. A folytatásban tartottam magam a szakosztályi döntéshez, és ennek megfelelően változtattam az összeállításon. Onnantól kezdve nem éreztem a tüzet a csapatban. Nem volt meg az az erő, ami a Dágban igen. A vendégek egy Krupánszkival voltak jobbak. A következő meccsre fel kell javulni a támadójátékunknak. A nyitásfogadásunk nem volt rossz, viszont támadásban nagyon sokat hibáztunk.

Zirigh Balázs: – Ilyen hozzáállással, és magabiztossággal kellet volna játszanunk az első meccsen és behúztuk volna azt is. Akkor megérdemelték a srácok a negatív kritikát, ezúttal viszont dicséret illeti őket. Bízom benne, ezen az úton megyünk tovább a párharcba, mert akkor előnnyel térhetünk vissza Dunaújvárosba. 

A következő meccs május 1-én 16 órakor lesz idegenben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában