Athéni menü

2023.04.20. 19:46

Eddig egy-egy vereség és győzelem

GP

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A női vízilabda-világkupa görögországi, második selejtezőkörében szerepel a magyar válogatott szerdától péntekig. Miután a két, dunaújvárosi játékossal – Garda Krisztina és Mahieu Geral­dine – felálló csapat már az első, hollandiai selejtezőkörből bejutott a sorozat végső, júniusi szuperdöntőjébe, így a csapatépítés jegyében vívhatja meg három komoly ellenféllel szembeni meccsét. Az athéni szereplés tétje a négy csapat számára a jobb szuperdöntős kiemelés. 

Az olimpiai bajnoktól kikaptak, a hollandokat legyőzték

Az első találkozó szerdán este volt az olimpiai és világbajnok Egyesült Államok ellen, amit nagy csatában 10–8-ra az USA nyert meg. A második találkozót csütörtökön délután Hollandia ellen vívták a lányok, attól az első körben egy találattal kikaptak. Ezúttal viszont sikerült a visszavágás, most Bíró Attila gárdája nyert ugyanennyivel a szoros találkozón. A hollandok kapujában a DFVE-t erősítő Laura Aarts szerepelt, klubtársai közül Garda egy gólt lőtt neki. 
Pénteken este Olaszország ellen zárja szereplését a válogatott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában