Sztáredző

2023.04.17. 17:08

Hihetetlen randevú, a magyar vízilabdás lányok találkozása José Mourinhóval

A magyar női vízilabda-válogatott a múlt héten Hollandiában, Rotterdamban szerepelt a világkupa első selejtező körében, és nemcsak arról lesz emlékezetes az esemény a dunaújvárosi csapat kapitányának, Garda Krisztinának és a Fradiban szereplő, újvárosi nevelésű Gurisatti Grétának, hogy csoportmásodikként jutottak a sorozat szuperdöntőjébe, hanem egy különleges találkozás miatt is.

Gallai Péter

A Magyar Vízilabda Szövetség közösségi oldala posztolt egy fotót, amin a világhírű labdarúgóedző, az AS Romát irányító portugál José Mourinho együtt szerepel az említett hölgyekkel.

A nem mindennapi találkozás körülményeit az egyik érintett, Garda Krisztina mesélte el portálunknak, aki Athénból jelentkezett be hétfőn, miután a csapat hajnalban már Görögország felé vette az irányt, ahol a világkupa második körében szerepelnek majd szerdától péntekig az Egyesült Államok, Hollandia és Olaszország társaságában.

Amikor kezdésként felvetettük, Gardáék biztos nagy örömet okoztak Mourinhónak ezzel a képpel, nevetve felelte, minden bizonnyal így történt. Aztán komolyra fordítva a szót elmesélte, hogy az utolsó napjukat töltötték a hotelben, amikor este a bárban voltak, és meglátták a portugál trénert, aki múlt csütörtökön csapatával, az AS Romával a Feyenoord ellen játszott Európa-liga-negyeddöntőt és ugyanebben a szállodában laktak ők is. Az AS Roma a 18.45-kor kezdődött találkozón 1-0-ra kikapott, csapatkapitánya, Lorenzo Pellegrini 11-est hibázott, így Mourinho nem lehetett túl jó hangulatban...

– Szeretem a focit, de való igaz, Mourinho nem éppen a kedvenc edzőm, de azért úgy voltam vele, annak ellenére, hogy nem vagyok egy nagy fotózkodós, meg szelfizős típus, azért vele csak jó lenne egy közös képet készíteni, mert nem biztos, hogy valaha találkozok még vele. 

Grétával elindultunk felé, a testőre viszont azt mondta, nincsen lehetőség fotózásra. 

Ezzel szemben ő kedvesen jelezte, menjünk csak oda nyugodtan, így összejött ez az emlék. Szerintem tudta, hogy vízilabdázók vagyunk, mert a hotelben hat csapat lakott, tehát lépten-nyomon ilyen lányokba akadhatott, de a válogatott szereléséből biztosan láthatta, hogy sportolók vagyunk. Megkérdezte, mit játszottunk aznap, és sok sikert kívánt a másnapi meccsünkhöz is, utóbbi ugye már nem volt, de ez legyen a legkevesebb, mindent ő sem tudhat rólunk – árulta el vidáman a Farkasok trénerével való nagy találkozás kulisszatitkait a DFVE játékosa. Egyébként vasárnap a Róma 3–0-ra legyőzte a vendég Udinesét az olasz labdarúgó-bajnokság 30. fordulójában, így megerősítette a harmadik helyét, amivel egyre közelebb van a Bajnokok Ligája-szerepléshez.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában