Vízilabda

2023.03.16. 20:02

Nagy siker, régen nyert itthon a felnőttférfi-vízilabdacsapat

Az ob II-es felnőttférfi-vízilabdabajnokság középszakaszának második fordulóját a dunaújvárosi klub rendezte meg múlt szombaton. A DFVE hazai medencében megszerezte első győzelmét ebben a szakaszban.

Gallai Péter

A csapat egyik edzője Uitz Csaba, aki reméli, folytatni tudják a győzelmi sorozatot

Fotó: Ihász Martin

Az ötödik csoportban szereplő újvárosiak az első körben két vereséggel nyitottak, ezúttal hazai környezetben és szurkolók előtt próbáltak meg javítani. A fordulóban ismét két találkozó várt Ábrahámovics Gábor és Uitz Csaba gárdájára. 
Az első ellenfél a Békéscsaba volt, és hiába vezetett már hat góllal is az ellenfél, a fiúk nem adták fel és derekasan helytállva közelebb tudtak zárkózni a lefújásig. 

DFVE Duna-Via– Békéscsaba 12–15 (1–2, 3–5, 4–4, 4–4) 
DFVE: Reizinger – Bőhm, Pánczél, Gullner 2, Tóth 2, Nagy 2, Osztotics 5. Csere: Kopasz, Turner, Rónavári, Reiter 1, Monori, Gyulai, Kun-Gerendás. 
A második meccset az ellen az ESMTK ellen vívta a csapat, amelytől az első körben nyolc góllal kikapott. Most viszont sikerült a bravúros visszavágás és ezzel együtt a győzelem. 

DFVE Duna-Via–ESMTK 15–9 (4–1, 3–4, 4–3, 4–1) 
DFVE: Reizinger – Bőhm, Gullner, Tóth 2, Pánczél 1, Nagy B. 7, Osztotics 1. Csere: Mudi 1, Rónavári, Aczél 1, Monori, Széles 2, Jónás, Nagy T. 
Ábrahámovics Gábor edző így értékelt: – Sikerült két jó mérkőzést játszanunk. A Békéscsaba ellen a kezdeti bizonytalanság megbosszulta magát, de a szép, néha közönségszórakoztató játék reményt adott az ESMTK elleni mérkőzésre. Ugyan a vereség nem mutat jól, de a csapat többször közel állt a kedvezőbb végeredményhez. A második mérkőzésen magabiztos kezdést követően a saját nevelésű játékosok is jelentős mértékben hozzájárultak a nagyszerű győzelemhez. Sportszerű, közönségszórakoztató, igazi vízilabdát láthattak a szurkolók, amit nagy tapssal jutalmaztak a kilátogatók. 

Megjegyezte, jó érzéssel töltötte el őket, hogy ismét hazai medencében játszhattak, pluszerőt adott a biztatás, ami a lelátóról érkezett. Ezúton is köszönik, és bíznak benne, hogy a hazai mérkőzéseiken mindig megtapasztalhatják ezt. 
– A győztes mérkőzést követően közösen értékeltük a tapasztaltakat. Megállapítottuk, hogy érdemes dolgoznunk, sikerült fejlődnünk, de még többet kell az asztalra tenni az előrelépés érdekében – tette hozzá. 
Uitz Csaba arról beszélt, az első mérkőzés elején hagytak ki sok helyzetet, ami hiányzott a végén, pedig teljesen kiélezett mérkőzést játszottak a Békéscsabával. Így vereség lett a vége, pedig közel jártak a pontszerzéshez. 
– A második mérkőzésen sikerült összeszedetten, okosan játszanunk és végig vezetve nyertünk. Ez nagy siker, hiszen nagyon régen nyert hazai pályán a férficsapat. Reméljük, tudjuk folytatni a győzelmi sorozatot – fogalmazott. 
A következő forduló áprilisban Martfűn lesz, amit az Invictus SC rendez meg. 
A csoport állása: 1. Invictus SC 10 pont, 2. Békéscsaba 7 pont, 3. ESMTK 3 pont, 4. ­DFVE Duna-Via 3 pont. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában