Jégkorong

2023.03.17. 19:39

Indul az aranycsata

A MAC Ikonok–Worm An­gels-finálé első felvonásával ma este megkezdődik az Andersen Liga aranycsatája a Kisstadionban (21 óra). A bronzról egy meccsen döntenek szombaton Győrben.

Szabó Szabolcs

Láng Zoltán, a Worm vezetőedzője kiegyenlített csatára számít a szintén rutinos MAC Ikonok ellen

Fotó: Laczkó Izabella

– Nagyon büszke vagyok a srácokra, hogy idáig eljutottunk. A rájátszásra összeérett a csapat, és a fontos pillanatokban rendre sikerült jó döntéseket hoznunk, így jutottunk túl a Szegeden, és az előzetesen talán kicsit esélyesebbnek vélt Győrön is. Természetesen az aranyérem megszerzése a célunk a fináléban. Ellenfelünk, a MAC Ikonok szintén rutinos gárda, remek hokisokkal. Jól ismeri egymást a két csapat, kiélezett párharcra számítok – mondta el lapunknak Láng Zoltán, a Worm Angels vezetőedzője. 
Az alapszakasz során kétszer találkoztak a felek. November 16-án az Ikonok 6–4-re diadalmaskodtak a Kisstadionban, január 28-án a Worm alaposan visszavágott a vereségért, és 8–0-s győzelmet aratott a MAC ellen a dunaújvárosi jégcsarnokban. 
Az Ikonok a negyeddöntőben két meccsen búcsúztatták (2–0, 3–2) a Dél-Budai Hockey Club gárdáját, az elődöntőben pedig 3–1-es összesítéssel mentek tovább a DAB-ASP ellen. 

A Worm Angels hivatalos közösségi oldalán Kiss Ákos a döntővel kapcsolatban így nyilatkozott: „Őszinte leszek, nem voltam benne biztos, hogy továbbmegyünk a Győr ellen, jó edzőjük van, kombinatív hokit játszanak, viszont nálunk vannak olyan játékosok, akik megjártak néhány nagy csatát. Használtuk a rutinunkat, és talán az első mérkőzésünk után hittük el, hogy megnyerhetjük a párharcot. A MAC-nál már más a helyzet, sok olyan játékos van, aki még aktív korában felért a csúcsra, rutinban nem lesz különbség, és közhely, de nüanszok dönthetnek. Ki mennyire kapja el jobban az adott meccs vagy éppen a sorozat fonalát, két nagyon hasonló tudású együttesről beszélünk.” A fináléban a Worm Szekszárdon játssza majd hazai mérkőzéseit. A DAB-ASP és Győr egy meccsen dönt a bronzéremről, e mérkőzés ma 18 órakor kezdődik a győri Nemak csarnokban. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában