Labdarúgás

2023.02.12. 19:04

Szűk fél óra alatt eldöntötte a meccset az MTK - galériával

A labdarúgó NB III. közép csoportjának tavaszi idénynyitóján a Dunaújváros FC együttese vasárnap az MTK Budapest második számú csapatát fogadta a helyi stadionban.

Gróf András

Hegedűs Kelemen (15) és Bene Domonkos párharca

Fotó: Laczkó Izabella

Dunaújváros FC– MTK Budapest II. 1–3 (0–3) 

Dunaújváros Stadion, 200 néző. Vezette: Sipos Katalin (Sáfárik, Jakab B.). 
Dunaújváros FC: Molnár L. – Perjési, Ferenczy, Szepessy R., Vajda R. (Fehér L. az 57. p.), Hegedűs K. (Marlen a 76. p.), Jakab D., Kilin (Klauz az 52. p.), Stampfel, Székely B., Tóth Á. Vezetőedző: Dobos Barna. 

MTK Budapest II.: Csenterics – Godwords, Juhász B., Dóra, Juhász L., Zsóri, Törőcsik P. (Szőke G. a 81. p.), Guth, Thiam (Rimóczi a 61. p.), Spalek (Mensah a 74. p.), Bene D. Vezetőedző: Kanta József. 

A zömében fiatalokkal felálló hazai gárda összetétele hozott érdekességet, hiszen a csapatkapitány, Szepessy Róbert a védelem közepén kezdte a meccset. A fővárosiak hamar vezetést szereztek, amivel meg is adták a mérkőzés alaphangulatát. Az ötödik percben Thiam cselezgetett a tizenhatoson belül, majd a rátámadó védők között a hálóba lőtt (0–1). A 16. percben a szabálytalankodó Guth Ádámot kiállította a játékvezető. Nyolc perc múlva az emberhátrányban lévő vendégek növelték az előnyüket. A tizenhatoson belüli szabálytalanságot követően megítélt büntetőt Zsóri Dániel lőtte a hálóba (0–2). A 24. percben már háromgólosra nőtt a vendégek előnye. Egy kapusról kipattanó labdát Zsóri Dániel lőtt a kapuba (0–3). 

A fordulást követően kissé ellaposodott a játék színvonala. A 73. percben a kétgólos Zsóri is a kiállítás sorsára jutott a játékvezető döntése szerint. A kettős emberelőnyben a csereként beállt Marlen Marcell szépített (1–3). 
A huszonegyedik forduló további eredményei: Budapest Honvéd-MFA II–Paksi FC II 1–4, Kecskeméti FC– PTE-PEAC 0–1, Ferencvárosi TC II.–Szolnoki MÁV FC 0–0, Majosi SE–Monor 1–5, Hódmezővásárhelyi FC–Ceglédi VSE 1-0, METON-FC Dabas SE–Újpest FC II 0–2, ESMTK–Iváncsa KSE 0–1. 
A Balassagyarmati VSE, valamint a Makó FC visszalépése miatt a Szekszárdi UFC és a Bánk-Dalnoki LA együttese szabadnapos volt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában