Röplabda

2023.01.13. 20:22

A DSE röplabdázói sikerrel kezdték az idei esztendőt

Remekül vette az idei esztendő első NB I-es röplabda-mérkőzését a Dunaújvárosi KSE együttese. A fiúk az alapszakasz hajrájában három szettes csatában diadalmaskodtak a Szolnoki RK otthonában.

Gróf András

A végjátékban Raidel Quintana remek nyitásai is kellettek a győzelemhez

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Remekül kezdték a találkozót a vendégek, és az első technikai szünetig ötpontos előnyt szereztek. A folytatásban nyugodtan játszhattak az újvárosiak, és magabiztos teljesítménnyel nyerték az első játszmát. A második játszmát a szolnokiak kezdték jobban, de a játékrész közepére kiegyenlítődött az állás. A hajrának viszont hárompontos előnnyel vágott neki a vendégcsapat, amit meg is őrzött az etap végéig. Jól indult a harmadik szett is, de hamar fordítottak a hazaiak. A csapatok szoros küzdelmet követően érkeztek a végjátékhoz, ahol izgalmas csatában, Raidel remek nyitásainak köszönhetően a dunaújvárosiak diadalmaskodtak. 

Szolnoki RK–DKSE 0:3 (-18, -22, -23) 
Szolnoki RK: Guzmics, Feny­vesi, Biró B., Oláh R., Reiner, Acsai, Dalkó (liberó). Csere: Földes (liberó), Csombor, Falusi, Timár. Vezetőedző: Gulyás Ferenc. 
DKSE: Tóth K., Raidel, Kisházi, Pavliuk, Laczi, Winter, Béres (liberó). Csere: Kuti (liberó), Szalai K., Farkas L., Gőczi, Juhász B. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor. 

Gulyás Ferenc: – Bátortalanul kezdtünk, sajnos nem hittünk a pontszerzésben. A második szettben már szimpatikusabban játszottunk, de mindig akkor követtük el az apróbb hibákat, amikor a legjobban kellett volna koncentrálni. Viszont voltak biztató időszakok, azonban a szettgyőzelemhez ez kevésnek bizonyult. 
Tomanóczy Tibor: – Hoztuk a kötelező győzelmet, de játékunkon meglátszott az egy hónapos bajnoki szünet. Ennek ellenére véleményem szerint jó irányba haladunk. 
A bajnoki tabella a Gamma Party.co visszalépését követően kissé átalakult, mivel az eddig lejátszott mérkőzéseik eredményét a Magyar Röplabda Szövetség versenybizottsága törölte. A jelenlegi állás a következő: 1. Vidux-Szegedi RSE 20 pont, 2. Dág KSE 20 pont, 3. MEAFC-Miskolc 19 pont, 4. Dunaújvárosi KSE 17 pont, 5. TFSE 5 pont, 6. Szolnoki RK 3 pont. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában