Röplabda

2023.01.12. 20:15

A DSE négy röplabdázója az U19-es válogatottban

Görögországban túrázott a magyar fiú U19-es röplabda-válogatott, amely a házigazda korosztályos nemzeti együttessel játszott három barátságos meccset, soraiban több játékossal Fejérből. Az utazókeretben ott volt és pályára lépett a DSE Röplabda Akadémia kötelékéből Béres Mátyás, Gőczi Dániel, Szalai Kristóf József, valamint Tóth Kristóf.

DH

Béres Mátyás volt az egyik újvárosi a keretben

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A magyar csapat háromszor mérkőzött meg a vendéglátók válogatottjával, mérlege egy győzelem és két vereség lett. 
– A téli edzőtábor és a görög túra célja az volt, hogy olyan játékot és esetleg eredményt tudjunk lerakni az asztalra egy top 12-es csapat ellen, amivel a jövőbeli céljaink eléréséhez az elkövetkezendő egy évben könnyebben találjunk partnert az edzőmeccsekre. Ezzel a játékkal és eredménnyel maximálisan elértük ezt a célunkat. Ez a görög válogatott fél évvel ezelőtt ott volt a korosztályos Eb-n, és jól is szerepelt. A mérkőzések alapján azt tapasztaltam, hogy technikailag és taktikailag nem jobbak nálunk. A különbség a fizikális és mentális állapotban van. Viszont nagyot léptünk előre a saját játékunkban és mentalitásunkban is a tábor végére. Gratulálok a csapatnak, mert sikerült szintet lépnie – értékelte a túrát Weczera Csaba szövetségi edző az MRSZ honlapjának. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában