Torna

2022.11.11. 21:00

Czifrától sokat várnak

Hétvégén a csehországi Brno városában szerepelnek az utánpótlás tornászok, ahol mind a férfi-, mind pedig a női csapat részt vesz az Olimpiai Reménységek Versenyén (ORV).

Morva Dávid

Czifra Lili is a magyar válogatott tagja

Fotó: Laczkó Izabella

A hölgyeknél a Dunaújvárosi KSE két tehetsége, Czifra Bettina Lili és Mayer Eszter mellett Balzsay Hanna, Agnecz Luca, Knight Anna, Maráczi Fruzsina alkotja a magyar együttest. A magyar küldöttség pénteken reggel indult útnak, hogy délután már az első edzéseket a helyszínen teljesítsék a sportolók. 

Az ORV hat-öt-négyes lebonyolításban zajlik, tehát a hatfős csapatokból öt tornász mehet fel a szerre, és a legjobb négy számít bele a végeredménybe. A versenykiírás szerint a szombati nap alapján az egyéni összetett, valamint a csapatok eredményét ki is hirdetik. Az első napon megszerzett pontok alapján alakítják ki aztán a vasárnapi szerenkénti finálék mezőnyét is. A nyolcas döntőbe nemzetenként a két legjobb induló kvalifikálhat. A sorsolás szerint a selejtezőben a hölgyek a második csoportba kerültek, és talajon szólítják őket először. 
Jordanov Zoltán, a női utánpótlás szakmai igazgatója: – Azt gondolom, erős csapattal vágunk neki a megmérettetésnek, jó esélyünk van arra, hogy szépen szerepeljünk. Czifra Lilitől különösen sokat várok. Ez a verseny egyébként hagyományosan jól szokott sikerülni a mieinknek, bízom abban, hogy ez idén sem lesz másként. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában