Olimpiai Reménységek Versenye

2022.09.09. 22:15

ORV-n szerepelnek a rácalmási kenusok

Gallai Péter

Nagy Roland és Poszpischil Lőrinc

Fotó: Rácalmás SE

Szerdán kilencvenegy fős magyar csapat utazott el a pozsonyi kajak-kenu Olimpiai Reménységek Versenyére. Az U15-U17-es korosztály nemzetközi megmérettetésén negyven ország fiataljai szerepelnek csütörtöktől. A verseny idén először lesz négynapos, 200, 500 és 1000 méteren is rendeznek egyes, páros és négyes számokat. 
 

A megmérettetésen a Rác­almás SE egyesületét Nagy Roland és Poszpischil Lőrinc képviseli, akik az eddigi évek legnagyobb mezőnye, azaz nyolcszáz versenyző között szeretnének minél jobb eredményeket elérni. A Dunaújvárosi KSE, Molnár Gergely vezetőedző tájékoztatása szerint most nem delegált indulót, de a magyar csapatban több hiányzó van a legjobbak közül. 
– Mi úgymond a második vonallal képviseltetjük magunkat, hiszen azok a versenyzők, akik a maratoni Európa-bajnokságon, illetve a szegedi ifjúsági világbajnokságon szerepeltek, most nem jutnak szóhoz. De az elmúlt időszak ORV eredményei alapján kijelenthető, hogy a második vonal csak szóban második, a fiatalok rendre magas színvonalon teljesítenek ezen a megmérettetésen – idézte a szövetség honlapja Dónusz Évát, a magyar csapat vezetőjét. 
 

Ami pedig a rácalmási fiúk debütálását illeti, U15 C-1 500 m-es előfutamban Poszpischil Lőrinc a 3. helyen végzett, így szombaton a középfutamban folytathatja tovább a versenyt. Az U15-ös korosztályban C-4 500-as előfutamban Nagy és Poszpischil mellett Méri Botond illetve Kirchner Kristóf (mindkettő Szabó Attila Kenu Akadémia) az 5. helyen ért célba, így döntőbe kerültek, amit szintén szombaton rendeznek meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában