Újra van ob II-es gárda

2022.09.16. 20:00

Feléled a felnőttférfi-vízilabda, szombaton rajt a bajnokságban

A Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület (DFVE) régi/új szakosztályt hozott létre, a felnőttférfi-vízilabdáét, a csapat, mint pár évvel ezelőtt, az ob II-ben indul. Tehát hosszú kihagyás után újra szurkolhatunk az újjáalakult csapatnak, szombaton két mérkőzést is játszanak az első csoportkörben a Fabó Éva Sportuszodában: 12, illetve 14 órakor.

Kállai Félix

Csoportkép az egyik edzés után – Ábrahámovics Gábor (felső sor j2) vezetőedző a medencében is szerepet vállal, segítője Uitz Csaba lesz Fotó: Laczkó Izabella

Fotó: LI

A csapat vezetőedzője Ábrahámovics Gábor, segítője pedig Uitz Csaba lett, előbbi nemcsak a parton, hanem még a medencében is szerepet vállal. A magyar bajnok, Vad Lajos, a női csapat másod­edzője pedig szaktanácsadóként vesz részt a munkában, aki játékosként és edzőként is kimagasló eredményeket ért el hazai és nemzetközi szinten egyaránt. 
A csapat célja az, hogy idén megvessék a lábukat a jobb és tapasztaltabb klubok között, és az erős középmezőnyben legyenek a bajnokság végén. Az álmaik között természetesen az első osztály szerepel, de talán többen emlékeznek még az ob I/B-ben játszó ­DVSE férfivízilabdázóira, ebben a csapatban pólózott többek között Uitz Csaba, vagy éppen Mihók Attila is, aki most a nők mestereként halmozza a sikereket. Ez a csapat jó mintául szolgálhat a jelenleginek. 

Évek óta szerettek volna csapatot, most sikerült 

Elsőként Ábrahámovics Gábort kérdeztük a csapat összetételéről és az edzésekről. A vezetőedző elmondta, hogy évek óta szerettek volna együttest szervezni, de ezt a létszám nem tette lehetővé, viszont erre a szezonra ez sikerült. Szerveztek egy csapatösszetartó főzést, ennek keretében ismerkedtek meg a tagok egymással. Július végén kezdték el az edzéseket, augusztusban igyekeztek minden nap gyakorolni, de Székesfehérvárról nem mindig tudtak teljes létszámban eljönni a játékosok. Ugyanis a megyeszékhelyről nyolcan érkeztek, így huszonkét felnőtt, és tíz utánpótlástagjuk van. Ebből kell gyúrni egy stabil, tizennégy fős csapatot. 

 

Szerdán és pénteken edzőmérkőzéseket játszottak a Kecskeméttel a bajnoki rajt előtt, de a felnőtt női csapattal is szoktak még kétkapuzni. Ami a lebonyolítást illeti: háromhetente lesz egy forduló, ahol két meccset játszanak a résztvevők. Az alap- után a középszakasz, majd a rájátszás következik, így alakul ki a végső sorrend. A vezetőedző a kezdeti irányt és a lelkesedést jónak tartja, reméli, ez megmarad a későbbiekben is. Persze, annak is örülnének, ha minél többen szurkolnának nekik élőben. 

Nincs elvárás csak az, küzdjenek tudásuk szerint 

Koszi Ferenc, a DFVE elnöke szintén tagja volt a legendás csapatnak, ő elmondta, az egyesületnek nincsenek elvárásai a fiúkkal kapcsolatban csak az, hogy küzdjenek a tudásuk szerint. 
– Azt szeretném, ha tisztesen helytállnának és együtt maradna a csapat, így lehetne rájuk építkezni. Aztán ha sikerül bejutni a rájátszásba, annak nagyon fogunk örülni. Két-három év alatt, amennyiben komolyan dolgoznak, akkor mindenképp esélyesek az ob I/B-be jutni. Ehhez azonban még nagyon sok munkára és küzdésre van szükség. De az már egy keményebb szint technikai szempontból és anyagilag is – mondta az elnök. 

Munka és tanulás mellett, a sportág szeretetéért 

Vad Lajos bizakodó a csapattal kapcsolatban, azonban – mint elmondta – a sportolók munka és tanulás mellett járnak edzésekre, azért vannak itt, mert szeretnek vízilabdázni. Több jó képességű sportoló van közöttük, de az egyéni ambíciókat csapattá kell formálni. A hétvégi mérkőzésekről egyelőre nem tud előzetesen mondani semmit, mert mindenütt új igazolások történtek, alakulnak a csapatok, de az biztos, hogy mindenki küzdeni fog. 
Megtudtuk, a keretet többségükben helyi és Fejér megyei játékosok alkotják, többségükben dunaújvárosi nevelésű játékosok. Mivel Székesfehérváron idén nem indítottak ob II-es csapatot, ezért onnan is többen ide igazoltak. 

A bajnokságban huszonnégy csapat indul négy csoportban, a fiúk a nyugatiban szerepelnek, amelynek első mérkőzéseit Dunaújvárosban tekintheti meg a sportszerető közönség szombaton. 12 órakor a DFVE Duna-Via a Balaton VK-val kezdi a programot, majd a helyiek 14 órakor ugranak még az uszoda medencéjébe, hogy megmérkőzzenek az UNI-Győr GYVSE csapatával. Rajtuk kívül a PTE-PEAC, a Soproni VSE és a ­KVSE alkotja a mezőnyt. A felsorolásból látható, erős csapatok mérkőznek meg egymással. Érdemes lesz tehát a Fabó Éva Sportuszodába látogatni szombaton, mert jó kis derbiket láthatunk szombat déltől egészen este hétig. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában