Kézilabda

2022.09.28. 23:06

Farkas Johanna is a válogatott bő Eb-keretében

Gallai Péter

Farkas Johanna teljesítménye kerettagságot ért

Fotó: Laczkó Izabella

A DKKA remek formában lévő fiatal tehetsége, az NB I. góllövőlistájának második helyén álló Farkas Johanna is bekerült a magyar női kézilabda-válogatott Európa-bajnokságra készülő bő keretébe. A kontinenstornára való felkészülés jegyében csütörtökön Celjében, szombaton Ljubljanában lép pályára Szlovénia ellen az együttes – ide huszonegyen kaptak behívót, Farkas nem. 
Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány harmincöt játékost nevezett meg a november 4-én kezdődő Eb-re, ahol a mieink Svájc, Horvátország és Norvégia ellen játszanak a csoportban. A keretből húsz játékos nevezhető, közülük jelölik ki a mérkőzésenként pályára lépő tizenhatot. További cserékre van lehetőség a csoportkörben a középdöntőben és a döntő hétvégén két-két játékos erejéig. 
 

A Kohász még mindig csak húszéves irányítója, aki korábban kétszeres utánpótlás-Európa-bajnok, a nyáron pedig világbajnoki második lett a juniorcsapattal, az e heti válogatott összetartására nem kapott behívót. A poszton így Kuczora Csenge és Vámos Petra kaphat lehetőséget a Szlovénia elleni páros találkozón. 
A válogatott 35 fős Eb-kerete. 
Kapusok: Janurik Kinga (FTC), Szikora M. (Bietigheim, német), Tóth N. (Alba Fehérvár), Szemerey Zs. (Mosonmagyaróvár), Bukovszky A. (Vác). 
Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (Győr), Győri-Lukács Viktória (Győr), Kovács Anett (FTC), Diószegi Nikolett (Vác), Töpfner Alexandra (DVSC). 
Jobbátlövők: Hornyák Dóra (DVSC), Klujber Katrin (FTC), Planéta Szimonetta (DVSC), Afentaler Sára (Alba Fehérvár), Albek Anna (Mosonmagyaróvár), Kiss Nikoletta (Siófok). 
Irányítók: Kuczora Csenge (Vác), Vámos Petra (DVSC), Tóth Eszter (Mosonmagyaróvár), Pál Tamara (MTK), Farkas Johanna. 
Beállók: Bordás Réka ­(DVSC), Helembai Fanny (Vác), Pásztor Noémi (Mosonmagyaróvár), Füzi-Tóvizi Petra ­(DVSC), Szabó Laura (MTK). 
Balátlövők: Háfta Noémi (Odense, dán), Kácsor Gréta (DVSC), Szöllősi-Zácsik Szandra (FTC), Debreczeni-Klivinyi Kinga (Siófok). 
Balszélsők: Fodor Csenge (Győr), Márton Gréta (Ferencváros), Schatzl Nadine (Győr), Hársfalvi Júlia (Ferencváros), Korsós Dorina (Rapid Bucuresti, román). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában