Futsal

2022.09.06. 21:55

A sok kihagyott helyzettel izgalmassá tették a sikert

Idegenben villantotta meg a tudását a Dunaújváros csapata a futsal NB II. Nyugati csoportjának második fordulójában, a csapat a Tolna-Mözst győzte le gólzáporos meccsen hétfőn késő este.

Balogh Tamás

Németh Tamás szerezte az egyik dunaújvárosi gólt a nyolcból

Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A hazaiak szerették volna elfeledtetni az előző forduló csúfságát, amit a Mad Dogstól elszenvedett 13–2-es vereségük jelentett. Bár a vendégek is kikaptak a nyitányon, az ő céljuk is az első győzelem megszerzése volt. Különösebb fogadkozás nélkül láttak munkához, aminek az alábbi eredménye született. 
 

Tolna-Mözs– Dunaújváros Futsal 4–8 (1–3) 
DF: Bán – Ivacs, Csányi, Boldizsár, Godslove. Csere: Cseresnyés (kapus), Váradi, Kovács, Dobrovitz, Szili, Németh. Edző: Tóth Árpád. 
Az első félidőben a hazaiak rögtön jelezték, hogy komolyan veszik a terveiket, hiszen elszántan kezdték a mérkőzést. Az első húsz percet szikrázóvá is tették. A nagy akarásból nehéz lett volna barátságos összecsapást varázsolni. Ezt a játékrészt jól jellemzi a Fürstnek, Vadasnak és Keszthelyinek kiosztott sárga és a Gödörnek ítélt piros lap is. 
Az első találatot Csányi révén a Dunaújváros szerezte. A második már egy öngól lett, amit Gödör neve mellett jegyeztek fel. A helyzet annyira kemény volt, hogy a játékos akkor kapta meg a piros kártyáját is. Egy biztos, ha a vendégek függetlenítik magukat a feszült helyzettől, a sok ígéretes helyzetükkel már ebben a játékrészben eldönthették volna a meccset. Jellemző módon a kiállítást követően Paksi szépíteni tudott, ezzel lett a félidei állás 1–3. 
 

A folytatásban a Tolna-Mözs érthető módon továbbra sem adta föl törekvéseit. Ezzel párhuzamosan stabilabbá váltak a csapatok, igyekeztek a helyzetkihasználásukat pontosabbá tenni. Izgalmas csata alakult ki, hiszen a 29. percre Paksi és Vadas góljaival a hazaiak már beérték ellenfelüket. Az újvárosiak szerencséjére Boldizsár ismét megszerezte a vezetésüket, de jókedvüket a mesterhármast produkáló Paksi csillapította, 4–4. 
Az utolsó hét percben a Dunaújváros Futsal játékosai beváltották a hozzájuk fűzött reményeket, Godslove, Ivacs, Boldizsár és Németh zsinórban meglőtt góljaival bebiztosították a győzelmüket. 
– A győztes meccset nem kell megmagyarázni! – összegezte a tényeket Tóth Árpád, a csapat edzője, aki szerint a csapata rengeteg gólhelyzetet dolgozott ki, aztán zsinórban ki is hagyta azokat. 
– Egy agyonnyert bajnokit tettünk izgalmassá, ezért bőven lesz mit csinálnunk a heti edzéseinken a következőkben – tette hozzá. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában