Sassari

2022.08.03. 20:34

Magabiztos sikerrel kezdte szereplését a magyar válogatott

Gallai Péter

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Szerdán este játszotta első mérkőzését az olaszországi, szardíniai tornán a magyar női vízilabda-válogatott, soraiban a dunaújvárosi klub játékosaival. Az erőssége alapján mini-Európa-bajnokságnak is titulált torna nyitó- és egyben legkönnyebb mérkőzésére Bíró Attila szövetségi kapitány nem nevezte a DFVE kapitányát, Garda Krisztinát, Magyari Aldát és Vályi Vandát. 
Azonban nélkülük is magabiztos siker született, a másik két dunaújvárosi kerettag, Mahieu Geraldine és Horváth Brigitta góljainak is köszönhetően. S eredményes volt Gurisatti Gréta és Szilágyi Dorottya is. 

Izrael–Magyarország 8–18 (1–5, 4–5, 1–3, 2–5) 
A magyar gólszerzők: Faragó 4, Peresztegi-Nagy 3, Szilá­gyi 2, Gurisatti 2, Mahieu 2, Farkas T., Horváth B., Máté, Leimeter, Rybanska. 
– Több lehetőséget kaptak ezen a találkozón azok, akik nem játszottak még sokat a csapatban. Tulajdonképpen edzésből, edzésekből álltunk ki erre az összecsapásra, amely afféle rávezetés csupán a torna jóval keményebb folytatására, így a holnapi, görögök elleni összecsapásra. A tornán mindenki szerepet kap, a cél, hogy kiderüljön, kire hogyan lehet számítani – idézte Bíró értékelését a szövetség honlapja. A folytatásban csütörtökön Görögország lesz a következő ellenfél. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában