A kontinens tetején

2022.07.18. 20:56

Pupp Viktória remekelt

A helyi és a térségi birkozóműhely aktuális nyári eredményeiről Tombor István vezető nyilatkozott lapunknak: – Július 16-án kezdetét vette az U15-ös korosztály (korábban serdülő) bajnokság Horvátországban, Zágrábban.

DH

Pupp Viktóriát nem tudták megállítani a riválisok a tornán Fotó: DKSE

A magyar válogatottat a DKSE fiatal tehetséges versenyzője, Pupp Viktória képviselte a 62 kg-os súlycsoportban. A helyszín közelségének köszönhetően Kiss Károly edzővel és Mátyás Gábor szakmai igazgatóval, valamint két mikrobusznyi DKSE-s és „guricsos” birkózópalántával a helyszínen szurkolhattunk versenyzőnknek. Első mérkőzését görög ellenféllel vívta, 8–0-ás vezetés után két vállal nyert. A sorsolás szeszélye folytán (miután ebben a korosztályban a Nemzetközi Birkózó Szövetség lehetőséget ad arra, hogy egy országból három súlycsoportban két versenyző is indulhasson) ismét görög ellenféllel kellett megküzdenie a továbbjutásért. Az eredmény 2–0-ás vezetés után tusgyőzelem. Az elődöntőben Viki koncentrált, összeszedett birkózással 4–0-ás előnynél ismét tusgyőzelmet aratott. Ezzel bejutott a másnapi fináléba. A vasárnapi program kicsit elhúzódott, hiszen a fiúk mérkőzései is elkezdődtek. Egészen este 9 óráig kellett várnia Vikinek, hogy szőnyegre léphessen. A mérkőzés jól kezdődött, hiszen versenyzőnk magához ragadta az irányítást. Az első menetben egy gyönyörű 4 pontos akcióval megszerezte a vezetést. A második menetben ukrán ellenfele mindent megpróbált, de Viki kiválóan védekezett, sőt többször ellentámadásba is lendült. Az eredmény nem változott, Pupp Viktória Európa-bajnoki címet szerzett. A csapatversenyben Magyarország Ukrajna mögött a 2. helyen végzett 3 arany-, 2 ezüst- és 4 bronzéremmel. 
A 11–14 éves korosztály közben folytatja a felkészülést az őszi versenyszezonra. A ­DKSE és fiókszakosztályai (Gurics GYBDSE, EVSE) vasárnap (július 17-én) régiós edzőtáborba utaztak Ceglédre, ahol a közép-magyarországi régió kiválasztott 70 birkózójával közösen csiszolhatják a technikai tudásukat kilenc napon keresztül. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában