Vízilabda

2022.07.25. 20:30

A belgrádi vb-re hangoltak

Bronzéremmel zárt a görögországi Iteában rendezett Pythia Kupán az U18-as leány vízilabda-válogatott. A torna után keretet hirdetett Benczur Márton vezetőedző, aki a vb-n tartalékként számít Jonkl Csengére.

Szabó Szabolcs

Benczur Márton minden játékosának lehetőséget adott Iteában Fotó: mvlsz.hu

A közvetlen riválisokkal is találkozott a vasárnap véget ért Pythia Kupán a leány U18-as válogatott, amely két győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel zárta az erőpróbát. 
A korosztályos nemzeti csapat eredményei: Magyarország–Ausztrália 17–12 (6–1, 5–4, 3–5, 3–2), gólszerzők: Lendvay 6, Mácsai 3, Aubéli 2, Varró 2, Tiba 2, Fekete, Bonca. 
Magyarország–Görögország 11–11 (3–3, 3–2, 4–2, 1–4). 
Gólszerzők: Hajdú 5, Lendvay 2, Fekete 2, Mácsai, Varró. 
Magyarország–Hollandia 12–10 (2–3, 3–1, 4–3, 3–4). 
Gólszerzők: Szegedi 3, Lendvay 2, Varró 2, Jonkl, Tiba, Irmes. 
Egyesült Államok – Magyarország 12–8 (1–2, 3–1, 5–2, 3–3). 
Gólszerzők: Hajdú 3, Mácsai 3, Varró, Tiba. 
Benczur Márton vezetőedző így értékelt az amerikaiak ellen játszott találkozót követően: „Köszönjük a rendezőknek és a Magyar Vízilabda Szövetségnek, hogy részt vehettünk ezen a számunkra nagyon fontos és hasznos nemzetközi kupán. Azt kaptuk, amit előzetesen vártunk, nagyon erős csapatok ellen gyakorolhattunk. Ezúttal természetesen nem a konkrét, számszerű eredmények voltak a legfontosabbak, hanem hogy tapasztalatokat szerezzünk. Büszke vagyok a lányokra, mert remek közösségként dolgoznak együtt. Készülünk tovább a belgrádi világbajnokságra.” 
A válogatott stábja kijelölte a vb-re utazó keretet, amelyből tizenkét játékos ott volt a netanyai U19-es Európa-bajnokságon is: Aubéli Tekla (UVSE), Fekete Flóra (BVSC), Golopencza Nóra (UVSE), Golopencza Szonja (UVSE), Hajdú Kata (UVSE), Irmes Rozália (UVSE), Kóka Zelma (UVSE), Lendvay Zoé (UVSE), Mácsai Eszter (UVSE), Szegedi Panni (UVSE), Tiba Panna (UVSE), Torma Luca (Győri VSE), Varró Eszter (OSC). 
Benczur Márton tartalékként számít a dunaújvárosiak tehetségére, Jonkl Csengére és a szentesi Bonca Vivienre. 

A csoportkörben az olaszokkal is találkoznak

A belgrádi világbajnokság vasárnap kezdődik. A mieink az A csoportban Olaszországgal, Kazahsztánnal, Törökországgal és Brazíliával találkoznak majd. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában