Orbán Attila

2022.06.20. 14:31

A jövő jégkorong bázisát építi

Orbán Attila Dunaújvárosban lett ismert jégkorongozó, majd a székesfehérváriakkal 325 EBEL-mérkőzést játszott. Végül 2019-ben a HK Budapest csapatkapitányként (később egyesültek a MAC-cal) színeiben igen fiatalon hagyta abba a profi jégkorongot, hiszen még most is csak harminckét éves, aki szakmai vezető, edző lett.

Agárdy Csaba

Az élet időközben elég távol sodorta Dunaújvárostól, hiszen Heves megyében tevékenykedik. Szinte felsorolni is nehéz a feladatait, hiszen több klubban és szinte minden korosztályban megtalálható: a Hatvani Gigászok, a Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola és a Gödöllői Muskétásokban is egyaránt ott van. A Hatvani Gigászokban százketten, az iskolában száznyolcvanan, Gödöllőn pedig hetvenen jégkorongoznak. Orbán Attila, Szőke Attilával és Molnár Mihállyal dolgozik napról Heves megye jégkorongjáért.

Kovács Zoltán (balról) a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai alelnöke, mellette Orbán Attila Fotó: Hatvani Gigászok

A fent említett számokból kiindulva, nem végeznek rossz munkát, hiszen ennyi gyereket kiválasztani, edzeni nem könnyű dolog.

A Szent István sportiskola a hátországunk. Az intézmény udvarán van egy szabályos fedett pályánk, ez egyedülálló az országban. Az edzések mellett a testnevelés órákon is jégkorongoznak, korcsolyáznak a gyerekek. Létesítményproblémáink nem lesznek, hiszen Hatvanban folyamatban van a jégcsarnok építése és Gödöllőn is elindult egy fedett pálya megvalósításának a projektje.

Orbán Attila már komolyabb eredményekről is be tud számolni.

Az U25-ös B-bajnokságban szereplő női csapatunk megvédte a tavaly először megszerzett bajnoki címét, ahol szinte csak saját nevelésű hatvani játékosokkal álltunk ki, ami szerintem nagy dolog. A következő szezonban lesz U18-as csapatunk, ugyancsak hatvaniakra épülve, kiegészülve jászberényi hokissal. Ezt is komoly sikernek tartom, mert induljunk ki csak abból, hogy vannak olyan klubok, amelyek évtizedes jégkorong-hagyománnyal rendelkeznek és még így is nehezen, vagy nem is tudnak az U18-ban elindulni.

Orbán Attila beszélgetésünk végén kiemelte még, hogy nem csak jégkorongoznak a fiatalok, hanem minden olyan sportot űznek, amelyek segítenek abban, hogy jobb jégkorongozók legyenek. Az iskola keretein belül úsznak, futballoznak is és egyéb sportágakban tevékenykednek, amely a finomhangolást segítik elő a mozgásukban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában