Dunaújváros

2022.01.12. 20:00

Sikeres debütálás után nagy terveket dédelget a PATRIK

A tavalyi évben eredményes évet zártak a dunaújvárosi triatlonisták utánpótlásbázisát jelentő Pannon Triatlon Klub (PATRIK) versenyzői is – fogalmazott lapunknak küldött összegzőjében a PATRIK edzői csapata, amely az idei évben is komoly további építkezést tervez.

DH

Számos eredményes seregszemlén vett részt a múlt évi versenyszezonban a PATRIK közössége Fotók: PATRIK

Az elmúlt időszakról az edzőkkel – Laki Diána, Juvanzic Edina, Szabó Gergő, Máltesics Tamás – beszélgettünk a Pannon Oktatási Központ tornatermében, ahol az interjú alatt is tíz triatlonos palánta az ilyenkor szokásos téli alapozás erősítő gyakorlatait végezte. 

 

Mint a trénerek elmondták, a három duatlon, három triatlon, a számtalan futóverseny, az egyhetes orfűi edzőtábor és a mindennapos edzések összetartó kis csapattá kovácsolták a gyerekeket, akik között a legfiatalabb nyolc, a legidősebb tizennégy éves. Az edzői stáb, és persze a szülők nem kis örömére a gyerekek fejlődése nemcsak a versenyeken mutatkozik meg, hanem az iskolai tanulmányaikban is. A szülők visszajelzései szerint hiába mennek haza a nap végén fáradtan az edzésekről, az esti tévézés, telefonnyomkodás helyett hamar elalszanak, kipihentebben kelnek, jobban teljesítenek az iskolában is. 

 

A versenyeken való minél jobb szereplésen túl a gyerekek még egy komoly feladatot vettek önként a nyakukba. 

 

Mivel az utánpótlás versenyei után mindig a felnőttek futamai következnek, a gyerekek mindig lelkesen szurkolnak nemcsak az edzőiknek, hanem a másik dunaújvárosi felnőttklub versenyzőinek is! 

Az edzők és a szülők megítélése szerint a csapat jelenleg annyira összekovácsolódott, hogy közösen akárhova mennek, bármit csinálnak, a gyerekek imádják, számukra az egyik legfontosabb, hogy együtt legyenek! 

 

A versenyekkel együtt járó egész napos „összezártságon” kívül az Orfűn eltöltött, napi két-három edzéssel tarkított edzőtábort is nagyon élvezték, olyannyira, hogy az edzők az idei évet tekintve már két edzőtáborban gondolkodnak. 

 

Fontos változás, hogy az edzői gárdához a nyár folyamán csatlakozott Laki Diána, aki „civil életében” gyógypedagógusként dolgozik, de a reggeli és a délutáni edzéseken remekül kamatoztatja atléta és úszó sportmúltját, valamint az úszóedzői képesítését. Dia és párja az egyesülethez eleinte csak mint sportolók csatlakoztak, azonban a gyerekek nagyon hamar a szívükbe zárták, és az is bebizonyosodott róla, hogy kiváló pedagógiai képességei vannak. 

Heti nyolc edzés, de bírják a fiatal triatlonosok

 

Az ő „felbukkanása” azért is jött a legjobbkor az egyesület számára, mert látva, hogy az előző évi terhelést a gyerekek milyen ügyesen meglépték, az edzők közös egyetértésben a heti edzések számát a korábbi hatról nyolcra növelték, kiegészítve még egy úszó- és még egy futóedzéssel a heti penzumot! 

A klub egyik tehetsége, Strifler Angéla Balatonkenesén, a Mizuno Run 7 km-s futóversenyén másodikként ért célba 

 

Mindeközben Szabó Gergőt – a triatlonosok úszását koordinálja, mint ismert főállásban a DKSE úszó-szakosztályának edzője –, akinek évek óta több komoly versenyzője is tagja az utánpótlás-válogatottnak, az ősz folyamán beválogatták a Magyar Úszó Szövetség Utánpótlás Edzői Bizottságába is! 

 

Ebből adódóan még több hazai és külföldi verseny, illetve edzőtábor tölti ki az idejét, de Diával karöltve továbbra is lelkesen és nagyon következetesen látja el a feladatait a triatlonklubban is. 

Az elmúlt évek sikeréhez jelentős mértékben hozzájárultak a szülők és azok a külső támogatók, akik nélkül sokkal nehezebb utat kellett volna bejárni, és akiknek ezúton is köszöni az egyesület a rengeteg segítséget! 

 

A PATRIK szakmai vezetői természetesen a közeljövőről is szóltak. 

 

Kiemelték, az idei tervek között az egyesület bővítésén és a minél több versenyen történő sikeres szereplésen túl továbbra is szerepel a szakmai ismeretek bővítése, amelyet már a tavalyi évben el is kezdtek a klub vezetői. 

 

Ennek eredménye volt a sikeres sport mentáltréner, a sporttáplálkozási tanácsadó vagy a más sportágban megszerzett edzői bizonyítvány. 

 

A Pannon Triatlon Klub továbbra is várja bármelyik iskolából azon gyerekek jelentkezését, akik szeretnék ebben a gyönyörű és változatos sportban kipróbálni magukat! 

 

Bővebb információ az alábbi elérhetőségeken kapható: Máltesics Tamás: +36-20/215-5828, Juvanzic Edina: +36-20/480-0915. 

 

Számos eredményes seregszemlén vett részt a múlt évi versenyszezonban a PATRIK közössége Fotók: PATRIK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában