jégkorong

2021.12.02. 20:30

Tizenhét csapat érkezik a hokitornára

Európa egyik legjelentősebb utánpótlásjégkorong-tornáját, a Santa Claus Cupot már tizennegyedik alkalommal rendezik meg.

Agárdy Csaba

A Santa Clausra a Mikulás hozza az érmeket Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: LI

Tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt az esemény, de idén folytatódik a sorozat, az U10-es korosztály AAA erősségű kupájával.

Dunaújvárosba négy országból összesen tizenhét csapat érkezik. Négy szlovák, egy-egy erdélyi és cseh klub mellett tizenegy magyar gárda lesz a résztvevők között. Három új egyesület is bemutatkozik idén: a szlovákiai T&P Trnava és Pezinok, illetve a Szegedi HK.

Ez a korosztály még keresztben játszik a pályán, ezért a három harmad mindegyikében zajlanak majd a küzdelmek. Szombaton 8.45-kor kezdődnek a találkozók, a Dunaújvárosi Acélbikák „fehér” csapata is ekkor mutatkozik be, ellenfele az Ifjabb Ocskay Gábor JA lesz. A C csoportban a fenti két együttesen kívül még a cseh Piráti Chomutov, a felvidéki Érsekújvár (Nové Zámky), a Szegedi Hoki Klub és a szlovákiai HK 18 Karpatsky Sokol Pezinok szerepel.

A Dunaújvárosi Acélbikák „piros” az A csoportban játszik. Ellenfelei: Gladiators Tranava (szlovákiai), UTE, Kárpáti Farkasok, Győri ETO. A DAB „piros” 11.55-kor kezd az Újpest ellen.

Vasárnap 7.45-kor a keresztjátékkal folytatódik a torna.

A Santa Clausra a Mikulás hozza az érmeket
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában