Dunaújváros

2021.10.07. 20:00

Három bajnokságban is indul a szezonban az Angels NJSE

Az Angels NJSE csapata győzelemmel rajtolt a női jégkorong-bajnokság U25/B jelzésű kiírásában. Még a találkozó előtt beszélgettünk az egyesület céljairól, lehetőségeiről Kovács Andrással, az An­gels elnökével, és a női csapat vezetőedzőjével, Győri Tamással.

Szabó Szabolcs

Győri Tamás vezetőedző és Kovács András, az Angels NJSE elnöke beszélt lapunknak az egyesület terveiről, lehetőségeiről

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

– A tavalyi idényhez képest változás, hogy az U25/B- és az U25/A-bajnokikon is jégre lépnek majd az Angels játékosai, igaz az A-ligában egy vegyes csapat tagjaiként.

– Örömteli, hogy egyre népszerűbb a jégkorongsport és egyre több klubnál foglalkoznak lányok képzésével is. Ha az adott létszám megvan, akkor a klubok rendre úgy döntenek, hogy elindítják csapataikat az elérhető pontvadászatban is. Az U25/B-bajnokságba most 11 gárda nevezett. Mi úgy láttuk, ha van rá lehetőség, akkor a leginkább képzett hokisainkat elindítjuk az A-bajnokságban is. Hasonlóan gondolkodott a Fehérvár és még számos csapat is, így jött össze a vegyes csapat, amelyben a lehetőségek szerint 5-10 játékosunk szerepel majd. Az U25/B-bajnokságban pedig megpróbáljuk a lehető legjobb eredményt elérni.

Magabiztos győzelmet aratott a bajnokság első fordulójában az Angels
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

– A tavalyi idény remekül indult, jól ment az Angels az alapszakaszban, ám a szezon második fele másként alakult.

– Számunkra is úgy tűnt, tavaly a hajrára egy kicsit elfogyott az erőnk. Kijött, hogy a riválisaink több jégidővel készülhettek. Idén áprilisban akartunk adni a lányoknak egy kéthetes szünetet, ám ők azt mondták, szeretnének készülni. Ilyen hozzáállás mellett gyakorlatilag az egész nyarat edzésmunkával töltöttük, heti három-négy edzéssel. Az erővel és állóképességgel nem lesz problémánk, és a jégen is egyre jobb képet mutat a csapat. Komoly céljaink vannak, szeretnék az élmezőnyben végezni. A keretünk most adott arra, hogy az érmes helyek egyikét megszerezzük, ha a lányok eredményesen dolgoznak, akkor bármi összejöhet.

– Az U25/A-bajnokság induló csapatban kik viszik a szakmai munkát?

– Dunaújvárosból Németh Péter és Győri Tamás dolgozik a lányokkal, melléjük csatlakozik még egy-egy szakember Székesfehérvárról és Veszprémből. Péter már több mint hatszáz Erste Liga-meccsen lépett jégre, a lányok felnéznek rá, szakmailag és emberileg is nagyon sokat segít nekünk. Új színt vitt az edzésmunkába, új impulzusokat hozott, remekül tudunk vele együtt dolgozni.

– A legutóbbi interjúban elmondták: több jégidőt szeretnének. Sikerült ebben a kérdésben előre lépni?

– Egyelőre sajnos nem, de dolgozunk azon, hogy minél többször, sokak számára elérhető időpontban tudjunk gyakorolni.

– A hölgyek után térjünk rá a fiúkra. A 2020/2021-es idényben az OB II-ben sikerrel, ezüst­éremmel debütált a Worm An­gels csapata. Lesz folytatás?

– Igen, lesz! Beneveztünk az OB II-es bajnokságba. A keretünk nagy része megegyezik a tavalyival. Reményeink szerint még két ismert hokis csatlakozik hozzánk. Kapusposzton próbáltunk erősíteni, mert Vég Ádámra nem akartunk ekkora terhet tenni.

Gyenes Dávid is csatlakozott a Worm Angels OB II-es csapatához, amely október 10-én kezd

A korábban számos Erste Liga-csapatban is remekül teljesítő Gyenes Dávidot sikerült leigazolnunk. Az OB II-es mezőny is változott. A székesfehérvári Hevület idén nem indul, de lesz két új résztvevő, a Pesterzsébet és a Zempléni Hiúzok. A lebonyolítása is változott, az alapszakaszban megduplázták a mérkőzésszámot, szóval izmosodik a bajnokság. A Worm An­gels hazai jégen kezd, méghozzá egyből egy rangadóval, október 10-én 20.15-től a MAC Ikonok gárdáját fogadjuk. A találkozók védettségi igazolvánnyal díjmentesen látogathatóak.

– A legutóbbi szezonban, részben a járványhelyzet miatt is, streamközvetítésen követhették a találkozókat a szurkolók. E közvetítések maradnak?

– Azon dolgozunk, hogy ennek feltételét megteremtsük. Mindennek anyagi vonzata is van. Ha telik rá és összeáll a matek, akkor természetesen lesznek közvetítések. Az elmúlt idényben is sokan követték a meccseket, rendre jó visszajelzéseket kaptunk.

– Évről évre építkezik az An­gels NJSE, e folyamatban most hol tart az egyesület?

– Apró lépésekben haladunk. A taglétszámunk 80 fő felett van. A női csapatunk magja több mint kilencven százalékban dunaújvárosi, és egyre többen érdeklődnek irántunk. Kíváncsiak várjuk, mire leszünk képesek ebben az új szezonban.

Győri Tamás vezetőedző és Kovács András, az Angels NJSE elnöke beszélt lapunknak az egyesület terveiről, lehetőségeiről
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Lenullázták a debrecenieket

Szombaton lejátszotta első mérkőzését az U25/B-bajnokságban az Angels NJSE gárdája, amely hazai jégen 3–0-ra verte a Debrecent.

Angels NJSE–Debreceni HK 3–0 (3–0, 0–0, 0–0)

A dunaújvárosiak góljait Koczka Jozefina Laura (2) és Szilá­gyi Fruzsina szerezte. Az An­gels a második fordulóban, október 17-én a DVTK ellen lép jégre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában