továbbképzés

2021.08.17. 19:46

Kétszáznál is több edző volt

Kiváló helyszínen, a Dunaújvárosi Egyetemen rendezte meg a 2021/2022-es évre érvényes edzői jogosultságok megújítására alkalmas továbbképzését a Magyar Kézilabda Szövetség és a Fejér Megyei Kézilabda Szövetség a C és D licences szakemberek számára, szombaton.

Gallai Péter

A DKKA csapatai és edzői tartottak gyakorlati bemutatókat, itt Vágó Attila beszél Fotó: DKKA

Az egész napos programban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia szakemberei, valamint csapatai mutathatták be gyakorlataikat a sportcsarnokot szín­ültig megtöltő kollégák számára.

Pók Ferenc, az esemény főszervezője lapunknak azt mondta, az országos szövetség évente szervez ilyen területi továbbképzéseket öt-hat helyszínen, ezek egyikének rendezője immár több éve Fe­jér megye.

– Az ország minden pontjáról összesen kétszázharminc szakember érkezett Dunaújvárosba. Előzeztesen jelentkezni kellett az eseményre, mi ekkora létszámban húztuk meg a maximumot, ami be is telt, azaz telt házunk volt. A bemutató csapatokat a gyakorlati feladatokhoz a DKKA adta a serdülőtől a felnőttig, és az ő szakembereik működtek közre. Az elméleti előadást dr. Marczinka Zoltán, a Magyar Kézilabda Szövetség nemzetközi edzőképző központjának igazgatója tartotta – mondta Pók Ferenc, aki kiemelte, az egyetem a lehető legideálisabb helyszín, hiszen az elméleti és gyakorlati előadások egymástól pár méterre megtarhatók, és az ebéd miatt sem kellett messzire menni.

A megyei szövetségnek elismerés a rendezési jog

– Nagy siker számunkra és a munkánk dicsérete, hogy évek óta házigazdák vagyunk és nívós programot tudunk nyújtani. Azt gondolom, a Kohásznak is remek lehetőség egy ilyen alkalom, hogy megmutassák magukat az edzőtársadalomnak – tette hozzá.

Horváth Tibor és Bacsi Mihály a kondicionális képességfejlesztéssel és azzal kapcsolatban mutatott be gyakorlatot, miként lehet az ütközésekkel rászoktatni a gyerekeket a védekezésre. Guricsné Horváth Beáta előadása a visszarendeződés technikájáról, ütemeiről, a labdaszerzésekről szólt. Kovács István a visszarendeződésen belüli csapatrész-feladatokról, majd Vágó Attila, a DKKA vezetőedzője a visszarendeződésen belüli csapattaktikáról beszélt. Az egész nap témája a visszarendeződés volt, s ezt úgy építették fel, hogy a serdülő IItől egészen a felnőttekig négy korosztályon keresztül mutatták be didaktikailag és tematikailag, melyik korosztályban mit és hogyan kell tanítani. Majd úgy zárták a programot, hogy a felnőtt együttessel mutatott be egy, az ő szintjükre lebontott taktikai elemet a visszarendeződésben.

A DKKA csapatai és edzői tartottak gyakorlati bemutatókat, itt Vágó Attila beszél
Fotó: DKKA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában