vízilabda

2021.06.02. 21:26

Fiatalokkal feltöltött csapat nemzetközi kupája

Amíg a magyar női vízilabda-válogatott soraiban négy dunaújvárosi játékossal az Egyesült Államokban edzőtáborozik – és magyar idő szerint csütörtökön hajnalban újabb mérkőzést játszik a világ- és olimpiai bajnokkal –, addig a Dunaújvárosi Egyetem-Ma­arsk Graphics csapata még komoly alapozó munkát végez, hiszen számukra csak július elején kezdődik majd a szabadság.

Gallai Péter

20201011 Dunaújváros Dunaújvárosi Egyetem Maarsk Graphics - ZF-Eger női vízilabda mérkőzés A képen: Mucsy Anna Mandula (10) Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő SZZSE Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: Zsedrovits Enikő

Az itthon lévő lányok a vízi és erőnléti edzések mellett ismét kajakoznak és kerékpároznak, csütörtöktől vasárnapig pedig Szentesen egy nemzetközi tornán, a Duna Kupán szerepelnek. A hiányzókat – a válogatottal most nem utazó Gurisatti a sérülése miatt egyéni edzéseket végez – fiatalok fogják majd pótolni az eseményen, amelyen a DUE-Ma­arsk mellett az Eger és a házigazda Szentes képviseli a magyar csapatokat. Rajtuk kívül a Kassa (szlovák), a Mladost Zagreb, a Jadran Split (horvátok), a Palilula, a Red Star, a Vojvodina (szerbek), és a Hapoel Yoqneam (izraeli) együttes nevezett még.

Mucsy Manduláék csütörtökön a Belgráddal kezdenek
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A sorsolás megtörtént, ennek alapján Mihók Attila gárdája csütörtökön délelőtt a Belgráddal kezd, este pedig a Kassával találkozik. Pénteken a Split, szombaton a Palilula csapatával játszik csoportjában. Ezt követően a csoportok első két helyezettjei az elődöntőbe jutnak, amíg a harmadik és negyedik pozícióban végzettek az 5–8. helyért játszanak, a két csoport sereghajtója pedig a 9. helyért ugrik majd medencébe szombaton és vasárnap.

A dunaújvárosi keret egyik kapusa az 1999-es születésű Maczkó Lilla lesz, akinek átigazolása folyamatban van. Ő a Szentestől érkezik, itt játszott a múlt szezonban, előtte pedig az UVSE-ben szerepelt és lett a többi között háromszoros bajnok és kupagyőztes. A másik kapus a kupán a fiatal Uitz Eszter lesz. Mezőnyben pedig az alábbi keret fog szerepelni a Duna Kupán: Geraldine Mahieu, Mucsy Mandula, Szellák Csenge, Sajben Nikolett, Somogyvári Lili, Sümegi Nóra, Erdélyi Hédi, Pál Réka, Szabó Adrienn, Lovász Luca, Szabó Nikolett, valamint Lengyel Dorottya. A fiatalok számára jó lehetőség lesz megmutatni magukat a szakmai stábnak egy nemzetközi tornán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában