torna

2021.04.07. 21:32

Hivatalos: Kovács is indul a svájci Eb-n

Szerdán kihirdette az áprilisi Eb-re utazó női válogatott keretét Draskóczy Imre, a női tornászok szövetségi kapitánya.

Morva Dávid

Budapest 20190901 Torna 2019 Országos bajnokság OB Nemzeti Sport Fotó Tumbász Hédi Kovács Zsófia

Fotó: TumbaszHedi

Abban a Dunaújvárosi KSE sportolója, Kovács Zsófia mellett Székely Zója, Péter Sára, Bácskay Csenge (mindhárman Postás SE) kapott helyet, amíg Szujó Hanna (TC Békéscsaba) itthon maradó tartalékként készül a csapattal.

A sportolók közül a kétszeres Európa-bajnok Kovács Zsófia, az Eb-ezüstérmes Székely Zója és csapattal Eb-bronzérmes Bácskay Csenge négy szeren, amíg az Európa Játékok bronzérmese, Péter Sára talajon és ugrásban indul. Az elkövetkezendő hetekben a csapat a fővárosi Központi Tornacsarnokban készül, napi két edzéssel egészen az április 17-i indulásig. A szövetségi kapitány elmondása szerint a kialakított buborékra a koronavírus miatt van szükség, hogy így csökkentsék a lehető legkisebbre az esetleges fertőzés kockázatát. Az Eb-t április 21–25. között Svájcban, Bázel városában rendezik meg.

– Ami a csapat névsorát illeti, nem volt könnyű meghozni a végleges döntést. Az biztos volt, hogy az olimpiai kvóta miatt Kovács Zsófiának kiemelt helye volt az együttesben, a többieket pedig a versenyeken bemutatott teljesítményük alapján választottam ki. A nőknél négy versenyző indulhat az Eb-n, és négy is szerepelhet minden szeren. Szujó Hanna velünk készül majd a következő hetekben, itthon maradó tartalékként számolok vele, bízom benne, hogy a jelenlegi helyzetben nem lesz semmi gond, betegség – mondta a kapitány.

Vezető képünk archív.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában