A DVTK visszavágott az Angyaloknak

2021.02.21. 18:24

Pont nélkül zárták a felsőházi középszakaszt

A magyar női U25-ös B jelzésű jégkorong-bajnokság felsőházi középszakaszának záró mérkőzésén két pont nélkül álló gárda, a házigazda Angels NJSE és DVTK Jegesmedvék együttese találkozott szombaton a dunaújvárosi jégcsarnokban.

Szabó Szabolcs

Az alapszakaszban, novemberben egy kiélezett mérkőzést vívtak a felek Miskolcon, akkor Herku Mónika 57. percben szerzett góljával az újvárosiak gyűjtötték be a bajnoki pontokat. Ezúttal azonban a Jegesmedvék voltak jóval hatékonyabbak támadóharmadban.

Angels NJSE – DVTK Jegesmedvék 1–4 (0–1, 1–1, 0–2)

Dunaújváros: Müller – Jakab, Portik, Herku, Kovács (1), Pásztor – Gubits 1, Tóth, Dávidházi, Márkus, Palkó – Tőkési, Lukács, Szilágyi, Tinordi – Barna, Varga. Vezetőedző: Győri Tamás A DVTK gólszerzői: Sipos 1, Cserjési 1, Popovics 1, Balog 1.

Gubits (49) góljával még összejött az egyenlítés Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A vendégek kapujában a 2008-as születésű hálóőr, Szecskó Gergő kapott lehetőséget. A találkozót a borsodiak kezdték tempósabban, több helyzetet is kidolgoztak, ám ezeket rendre hárította Müllert. A harmad felére az újvárosiak is belemelegedtek a játékba. Közel álltak a vezető gól megszerzéséhez, ám egy védelmi megingást követően Sipos Virág lépett ki a koronggal és góllal zárta az akciót (0–1). Az első – és sajnos mint a későbbiekben kiderült, egyben az utolsó – újvárosi gólra a mérkőzés feléig kellett várni, Gubits Zsófia révén a 31. percben egyenlítettek a hazaiak. A 33. percben Herku, majd rá 43 másodpercre Szilágyi ült ki a büntetőpadra. A kettős hátrányt még sikerült kivédekezni, a szimpla előnyből azonban már betalált Cserjési (1–2). A záró játékrész elején tovább szaporodnak az Angyalok gondjai, a 43. másodpercben Popovics duplázta meg a DVTK előnyét (1–3). Tíz perccel a vége előtt időt kért Győri Tamás vezetőedző, és hiába igyekezett az Angels, az 59. percben a vendégek Balog góljával lezárták a meccset (1–4).

Az Angyalok három vereséggel, nulla ponttal zárták a felsőházi középszakasz küzdelmeit. A felsőházi tabella sorrendje: 1. KMH B (9 pont), 2. KSI (6 pont), 3. DVTK Jegesmedvék (3 pont), 4. Angels ­NJSE (0 pont).

Ezek is érdekelhetik