futsal NB I

2021.02.25. 20:00

Nagy, egyben sportszerű küzdelem után kaptak ki

A brazil játékosokat szerződtető Nyírgyulaj csapata megérdemelten győzött a futsal NB I szerda esti fordulójában a Dunaferr DUE Dutrade együttese ellen Dunaújvárosban.

Balogh Tamás

Fotó: LI

Dunaújváros

Keményen kezdett a Nyírgyulaj, a brazil páros vezetésével óriási nyomás alá helyezték a hazai kaput. Ferreira révén hamar megszerezték a vezetést, és utána tíz percet erős mezőnyfölényben játszottak. Ezután a hazaiak előtt is nyíltak lehetőségek. A félidő hajrájában a vendégek büntetőrúgáshoz jutottak, amit könyörtelenül értékesítettek.

A második félidőben is megmaradt a Nyírgyulaj dominanciája, de ebből a kemény hazai védekezésnek köszönhetően csak két gólt értek el. Az egyetlen hazai találatot Godslove jegyzi, aki egy szépen kijátszott szabadrúgás-variáció végén lőtt a hálóba.

A dunaújvárosi gárda soraiból mindenki hozta a tőle elvárhatót. A mezőny legjobbja Cseresnyés volt, aki kisebb sérülésével bravúrokat is bemutatva küzdötte végig a mérkőzést. Godslove a gólja miatt is dicsérhető. Csányi, Dorogi, Bartha, Németh, Boldizsár megállíthatatlanul tette a dolgát, de ezúttal nem tudták az ellenfél kapuját bevenni.

Németh László is megállíthatatlanul tette a dolgát, de betalálni nem tudott
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A Nyírgyulaj légiósai, Baptista Ferreira és Vlasovych kiváló teljesítményükkel eldöntötték a mérkőzést.

Dunaferr DUE Dutrade FC – Nyírgyulaj 1–4 (0–2)

Dunaferr DUE Dutrade FC: Cseresnyés – Csányi, Dorogi, Bartha, Németh. Csere: Kovács, Danó, Boldizsár, Szili, Szabó, Kürti, Godslove. Edző: Facskó József.

Facskó József, a Dunaferr edzője: – Azt azért látni kell, hogy a Nyírgyulaj az átigazolási időszakban a két brazil játékos személyével jelentősen megerősödött, ők extra szintet hoztak ebbe a csapatba, ami ezt a mérkőzést el is döntötte. Az első tíz perc után egy időszakra ki-ki meccsbe fordultunk. Természetesen voltak olyan fordulópontok ebben a mérkőzésben, amiket sajnos nem sikerült a saját javunkra fordítani, de az ellenfelünk is sok helyzetet elpuskázott, mert jól léptünk föl ellenük. A védekezéssel alapvetően elégedett vagyok.

Lovas Norbert, Nyírgyulaj: – Ebben a szezonban megtanultuk, hogy számunkra nincs előre lefutott meccs. Tettünk azért, hogy ezt megnyerjük. Azt kértem a fiúktól, hogy végig koncentráljanak, és használják ki a helyzeteiket. Ezt megvalósították, ezért megnyugodtunk, és úgy játszottuk végig a mérkőzést. Összességében kontroll alatt tartottuk a mérkőzést. Ezen a meccsen megvalósították azt a taktikát, amit kértem tőlük, de még rengeteget kell gyakorolnunk. Volt olyan szakasz, amikor a hazaiak kijjebb merészkedtek és egyenrangú partnereink lettek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában