Futsal

2021.01.17. 21:11

Támadójátékukban nagyon szép elemeket is megcsillantottak

A mérkőzés elején jól tartotta magát a futsal NB I 16. fordulójának pénteki esti mérkőzésén a Dunaferr DUE Dutrade együttese a DEAC ellen, azonban a folytatásban a vendégek akarata érvényesült, akik végül magabiztosan győztek.

Balogh Tamás

Fotó: LI

A hazai csapat a tisztes helytállást és az eredményes játékot, a vendégek pedig a minél jobb felsőházi pozíciójuk bebiztosítását tűzték ki maguk elé a találkozó előtt.

Dunaferr DUE Dutrade FC – DEAC 3–9 (2–5)

Dunaferr: Cseresnyés – Kovács, Csányi, Dorogi, Németh. Csere: Gergely (kapus), Perjési, Schnierer, Szili, Szabó, Csala, Slett, Bartha, Garda. Vezetőedző: Facskó József.

Az első félidő Németh kimaradt ziccerével kezdődött, majd a vendégek vették át a kezdeményezést: előbb Thiago, majd Szabó és Rácz is veszélyeztetett, de Cseresnyés ekkor még állta a próbát, de Rácz újabb kísérletével megszerezte a debrecenieknek a vezetést már a 3. percben. A választ előbb Csányi lövése, majd Németh és Dorogi akciója jelentette. Az egyenlítés Bartha passzból Perjési érdeme volt, aztán Csányi és Szentes mellett Thiago is fölé bombázott. Siska első lövését Cseresnyés fogta a második viszont már gólt ért, 1–2 a 6. percben.

A hazaiaknál Schnierer és Csala látványos megoldásokat is mutatott. Németh hasznosan tette a dolgát, majd remek szólója nyomán a lövését Dobi hárította. A debreceniek aztán negyed óra után fölénybe kerültek. Rácz dupláját ugyan Cseresnyés még hárította, de Szentes, Faragó és Szabó tovább növelte az előnyüket. Így lett három gól a vendégek fórja a félidőre.

Csányi Dávid a védekezésben jeleskedett
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A folytatásra már egy erőszakos hazai csapat állt ki. A kellemes meglepetést Cseresnyés hozta, aki a kapujából kitörve végigvezette a labdát, és bombagólt lőtt a 23. percben, 3–5. Ezután mindkét fél sok ziccert hagyott ki, közben tovább nőtt a Debrecen előnye. A Dunaferr az utolsó három percben öt a négy ellen támadott. Ebből az üres kapujukra egy kapufát és két újabb gólt kaptak.

Az utolsó sansz Csányié volt, de nem sikerült a szépítése az utolsó percben. A mindenféle szempontból erősebb Debrecen ilyen különbséggel is megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. A hazaiaknál Cseresnyés, Perjési, Bartha nem csak a góljaikkal nőttek a többiek fölé, Németh és Dorogi is nagyot küzdött, Csányi és Schnierer a védekezésben jeleskedett.

Facskó József így értékelt: – Felemás érzéseim vannak ezzel a mérkőzéssel kapcsolatban. Támadójátékban, bátorságban nagyon szép dolgokat csillantottunk meg, amit eddig talán nem. A védekezésben viszont olyan hibákat vétettünk, amik már az előző alkalommal is észrevehetők voltak. Ezt nem fognám a fáradtságra, mert volt már olyan mérkőzésünk, amikor a mostaninál nagyobb terhelés után jobban ment nekünk ez a dolog.

A Debrecen szakvezetője, Elek Gergő: – Örülök a győzelmünknek, ami úgy érzem, hogy elvárható volt a csapatomtól. Ismertük a Dunaferr erényeit, felkészültünk a várható gyors kontráikra, és tudtuk azokat kezelni. A fiatal játékosaink is lehetőséget kaptak, megállták a helyüket. Sánta Attilának mától szólt az engedélye, az volt a célom, hogy minél több társával együtt tudjon a pályára lépni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában