vízilabda

2021.01.10. 19:36

Az itthon maradottak kupája

Amíg a magyar nőivízilabda-válogatott a január 19-én kezdődő olimpiai selejtezőre készül, a klubcsapatok számára, az itthon maradt játékosoknak egy tornát rendez a szövetség.

Gallai Péter

2020.10.11. Dunaújvárosi Egyetem Maarks Graphics -Eger női vízilabda mérkőzés Foón: Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Az olimpia kupán a Dunaújvárosi Egyetem-Maarks Graphics együttese szerdán 18.30 órától játszik először a Ferencváros ellen.

Nemzeti együttesünkkel jelenleg a DUE-Maarsk öt vízilabdázója – Magyari, Garda, Gurisatti, Horváth, Szi­lágyi – gyakorol, reméljük, az utolsó szűkítés után mindannyian utazhatnak Triesztbe, ahol a tokiói repülőjegyet válthatják meg a lányok. Ehhez a nyolc csapatos torna első két helyén kell végezni Olaszországban.

Brezovszki Gerdáék nem maradnak meccsek nélkül
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Eközben itthon kedden egy új kupasorozat kezdődik, ami azon játékosok folyamatos versenyeztetését hivatott segíteni, akik nem készülnek a magyar női válogatottal az olimpiai kvalifikációs tornára, ezzel elérve mérkőzésben maradásukat.

A nevezett csapatokat három csoportba sorolták be. Az A-ban az Eger, a junior válogatott és a Szeged játszik. A B-ben a Dunaújváros mellett Ferencváros és a Budapesti Honvéd szerepel. A C-csoportban pedig az UVSE, a III. Kerületi TVE, valamint a BVSC küzd meg egymással.

A csoportokban mindenki mindenkivel csak egy alkalommal mérkőzik meg, majd az első helyezettek az arany, a másodikok a piros, míg a harmadikok a zöld csoportokba kerülnek. A rájátszásban a csapatok ismét egy találkozót játszanak egymással, így döntik el a helyezéseket.

A DUE-Maarsk tehát szerdán hazai pályán egyből a csoportdöntővel kezd a Fradival, pénteken 19.30 órától pedig a Budapesti Honvéddal zárják az első kört.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában