kézilabda

2020.12.13. 20:15

Harmincötös világbajnoki keretet hirdettek

Bartók Donát és Faluvégi Rudolf sem szerepel a magyar férfikézilabda-válogatott kihirdetett bő, 35 fős világbajnoki keretében.

Gallai Péter

A magyar szövetség honlapján közzétett névsorból a spanyol Bidasoa Irún jobbátlövőjén és a német TVB Stuttgart irányítóján kívül hiányzik Bartucz László, a Grundfos Tatabánya KC kapusa, valamint Fekete Bálint, a Dabas nyolcszoros válogatott jobbátlövője is.

A Balatonfüred október közepén honosított horvát beállója, Petar Topic, valamint spanyol jobbszélsője, Pedro Rodríguez Álvarez viszont tagja a bő keretnek. Az egykori Dunaferr-nevelésű, illetve itt játszók közül Mikler Roland, Ancsin Gábor, Bodó Richárd, Hornyák Péter is helyet kapott, a hosszú ideje a francia élvonalban szereplő Nagy Kornél ezen a tornán sem szerepel.

A magyarok január 15-én a Zöld-foki Köztársaság, 17-én Uruguay, 19-én pedig Németország válogatottjával találkoznak. A csoportok első három helyezettje jut a középdöntőbe.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában