futsal

2020.11.06. 21:23

Átestek a tűzkeresztségen a fiatalok a kupameccsen

A Dunaferr DUE Dutrade futsalegyüttese csütörtökön este különleges Magyar Kupa-mérkőzést játszott a Nyírgyulaj ellen, hiszen utánpótláskorú játékosok léptek pályára a hazai csapatban, miután a fő­szponzor távozott a klubtól.

Balogh Tamás

Fotó: Zsedrovits Eniko

A tényszerűség: a vendégek jutottak tovább 5–1-gyel. Bár ők is ezer sebből vérző csapattal, gyakorlatilag három harcra kész férfival és két lábadozóval, valamint persze a létszámot feltöltő nagyon fiatalokkal érkeztek. Azonban mindenképpen nagyobb magabiztossággal léphettek pályára, hiszen már a Fradi elleni bajnokin is ez a csapat játszott, és ott már bemutatták egyszer a foggal és körömmel vívott küzdőképességüket. Igaz ott egy góllal veszítettek.

Az erre az alkalomra siettében összetoborzott hazai csapat tagjai közül néhányan igaz, hogy eddig is a klub színeiben játszottak, de akkor a velük azonos korosztályukkal csaptak össze, az U20-sokkal. Most pedig a nagyfiúk ellen kellett megmutatniuk a tudományukat.

A gyors és kényszerű váltást a klubot ért hatalmas anyagi csapás, és az azt követő szervezeti átalakítás, a profi játékosoktól való azonnali elválás indokolta.

A klubot ért anyagi csapás után a fiatal Schnierer Joel számára is pár nap volt arra, hogy ráhangolódjon erre a találkozóra
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Az „alapos ráhangolódásra” a hétfő estétől csütörtök 19 óráig terjedő idő szolgált. Legyünk megértőek a fiatalokkal: ezt elég szűken mérte számukra a futsal világa. A most elküldött felnőttcsapat keretébe tartozó Cseresnyés Alex és Csányi Dávid mellett, a velük már komoly edzésmunkán, NB I-es szereplés-próbákon, sőt az első gólokon is túljutó, most a gólpasszt adó Dorogi Benjámin, Németh László, Slett Kristóf Ferenc is a „kezdőbe” került. Velük tartott a nagy meccsek hangulatát szintén már megkóstolt, ezúttal gólt is szerző Schnierer Balázs, Danó Dominik valamint a kapustrónt követelő Gergely Milán is. A nagy és ígéretes tehetségek közül Garda Bálint, Perjési Viktor István, Schnierer Joel, Bán Bercel és Kovács Balázs Áron is izgatottan várta a kezdő sípszót.

Az akarásból nem volt hiány

A leírt okok miatti túlfűtött hangulatban kezdték a csapatok a meccset. Az első tíz percben mindkét fél rengeteget csúszott-mászott, egyszerűen alig tudtak megállni a lábukon. A rettenetes akarás miatt esett meg a talán megbocsátható hiba, Slett védhetetlenül vágta a labdát közvetlen közelről az ettől megdermedt Cseresnyés kapujába, 0–1. Minden hazai játékos nagy becsvággyal esett neki az egyenlítés feladatának, ami Schnierer Balázsnak sikerült is a 10. percben. A második félidőre már szép lassan elfogytak a fiatalok erőtartalékai. Nem tudni, vajon játszottak-e valaha és ­mikor ebben a fölállásban, de nem valószínű. Az akarásból nem volt hiány, ketten sárga lapot is kaptak. A Nyírgyulaj felnőttjei bezárták őket saját kapujuk előterébe és nagy küzdelemben ugyan, de kihasználták megingásaikat. Cseresnyés hősies erőfeszítései ellenére még négyet lőttek neki negyedóra alatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában