Toborzási szakasz

2020.10.06. 13:42

PATRIK: főként a triatlon utánpótlására figyelnek

Új, főként az utánpótlásképzésre és fejlesztésre koncentráló triatlonklubbal bővül a helyi sportpaletta. A Pannon Triatlon Klub, azaz becenevén a PATRIK szakembereit kérdeztük az indulásról és jövőbeli céljaikról.

Szabó Szabolcs

2020.09.30. Pannon Triatlon Klub vezetőedzői Dunaújváros Pannon Oktatási Központ és Magnángimnázium Fotón: Mátesics Tamás, Juvanzic Edina, Szabó Gergő, Erdősi Vera Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

A Pannon Oktatási Központ védőszárnyai alatt és támogatásával bontott zászlót szeptember elején a Pannon Triatlon Klub, amelynek edzői csapatában ismert és elismert sportembereket, sporttal hosszú évek óta foglalkozó szakembereket (Kovács-Erdősi Vera, Juvanzic Edina, Szabó Gergő, Máltesics Tamás) találunk.

Az klub alapítói és egyben szakedzői lapunknak elmondták, az utóbbi években a triatlonsport is hatalmas léptékben fejlődött hazánkban. Mindez igaz a felnőtt- és az utánpótlásmezőnyre is.

2020.09.30. Pannon Triatlon Klub vezetőedzői Dunaújváros Pannon Oktatási Központ és Magnángimnázium Fotón: Mátesics Tamás, Juvanzic Edina, Szabó Gergő, Erdősi Vera Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Az országos színteret tekintve jelenleg már 13-14 klub foglalkozik tudatosan felépített utánpótlás-neveléssel, tehetségfejlesztéssel. Ezt a szerepet kívánja betölteni helyben és a szűkebb térségben a PATRIK, ahol jelenleg közel egy tucat fiatallal foglalkoznak a szakemberek heti minimum hét edzés keretében. Az úszás képzése és fejlesztése a Dunaferr SE-ből is ismert Szabó Gergő feladata, az atlétikáért a klubon belül Juvanzic, a kerékpáros felkészülésért pedig Máltesics Tamás felel, a prevenciós edző pedig Kovács-Erdősi Vera, akivel az esetlegesen adódó sérüléseket megelőző és izomerősítő gyakorlatokat végeznek a fiatalok.

A PATRIK kötelékében jelenleg már egy tucatnyi 10 és 16 év közötti fiatal készül rendszeresen, a heti edzésnaplóban hét tréning is szerepel.

A klub várja a triatlon iránt érdeklődő fiatalok jelentkezését

– Szinte minden nap van edzés. A szombati úszás után, délelőttönként van egy nyújtás-lazítás-hengerezés tematikus feladatsor, amelyet Vera vezet, és célja a regeneráció támogatása. A vasárnap azonban tényleg pihenőnap – részletezte Máltesics Tamás.

Szabó Gergő elmondta, sportáganként két-két óra edzés van hetente:

– Még az elején tartunk, ám mivel különböző sportos múlttal érkeztek a gyerekek, így az a legfontosabb, hogy kialakítsuk azt a közösséget, ahol mindenki jól érzi magát és megszereti a közös munkát. Tehát a fokozatos terhelésre törekszünk, és továbbra is várjuk a még csatlakozni kívánó fiatalokat a 9-10 év feletti korosztályokból.

Máltesics Tamás és Juvanzic Edina kifejtette, bár még a toborzás szakaszában járnak, már a versenyeztetéssel is foglalkoznak, így szeretnék, ha a következő duatlon- és triatlonidényben ott lennének a PATRIK versenyzői is. Az edzések a Pannon Oktatási Központ dunaújvárosi magángimnáziumának tornatermében és a vizes tréningek a Fabó Éva Sportuszodában zajlanak.

A klub természetesen nyitott a triatlonsport iránt érdeklődő felnőttek előtt is, így őket egyéni edzéstervvel, közös edzésekkel, edzőtáborokkal tudják támogatni, akár sportáganként is.

Elérhetőség: 06-20/215-5828, e-mail: [email protected].

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában