Jégkorong

2020.07.16. 20:06

Bartalis és Hári ismét Fehérváron

Bartalis Istvánnal és Hári Jánossal erősített az osztrák jégkorongbajnokság következő idényére a Hydro Fehérvár AV19.

MTI

Nur Szultán 20190502 Jégkorong 2019 Világbajnokság VB Magyarország Litvánia Bartalis István Fotó: Tumbász Hédi Nemzeti Sport

Fotó: Tumbász Hédi

A ligában szerdán meghosszabbították a transzferstopot, ám a székesfehérvári együttes külön engedélyt kapott a bajnokság résztvevőitől, így az átigazolási moratórium előtt szerződtetett magyar játékosait bemutathatta a klub.

Bartalis István is a válogatott alapembere
Fotó: Tumbász Hédi

Ennek nyomán a csütörtöki sajtótájékoztatón Gál Péter Pál elnök közölte, a régi, sikeres időket idéző stratégiai utat követve minél több magyar válogatott játékossal szeretnének jól szerepelni, ennek jegyében Szita Donát és Szabó Dániel egy, Szabó Bence pedig két évvel toldotta meg kontraktusát. Az elnök két új érkezőt is bemutatott, a válogatott alapemberei közül visszatér Bartalis István és Hári János is. A 29 éves Bartalis 2014–2016-ig erősítette már a fehérváriakat, az elmúlt idényt a svéd másodosztályú HC Vita Hastennél töltötte, és ezúttal három évre kötelezte el magát.

A 28 esztendős Hári a 2018/19-es idényben klubcsúcsot jelentő 72 pontot ért el, a legutóbbi szezonban pedig a finn élvonalbeli Lahti Pelicanst, majd az osztrák bajnokságban érdekelt Salzburgot erősítette. Vele ötéves szerződést kötöttek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában