Ferenczy Fruzsinának a kézilabda szinte minden nap hiányzik

2020.06.17. 11:30

Higgyenek önmagukban és a közösség akaratában

Ferenczy Fruzsina, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia játékosa ugyanúgy kezdte a beszélgetést, ahogy sok-sok sporttársa válaszolt volna. Beleszámítva azt a helyzetet, amelyben jelenleg valamennyien élünk.

Jankó Árpád

20190719 Dunaújváros Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia (DKKA) - Szombathelyi Kézilabda Klub Akadémia (KKA) felkészülési mérkőzés a Dunaújvárosi Sportcsarnokban A képen: Ferenczy Fruzsina (11 - piros mezben) Fotó: Zsedrovits Enikő ZSE Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Jól vagyok, köszönöm kérdését. De bevallom, ijesztő volt számomra is az a tehetetlenség, ahogyan át kellett vészelnünk – és még nincs vége – a vírusos időszakot – felelte érdeklődésünkre.

A DKKA csapatának irányítója a nemsokára kezdődő bajnokságot már nagyon várja: – Egyetlen jó oldala volt a járványnak, hogy a családom összezárt. Segítettünk egymásnak, főleg nagyszüleinknek. Tehát sok időt töltöttünk egymás társaságában.

– De már június közepe van, és még tervezgetjük a kézilabda-sorozatot…

– A kézilabda szinte minden nap nagyon hiányzik. Bár még György László-féle egyéni edzésterv szerint készülünk a nyitásra odahaza, de az igazi majd ezután következik. Az új edző, Vágó Attila által irányított munkát kell elvégeznünk.

Egyetlen jó oldala volt a járványnak, hogy a családom összezárt. Segítettünk egymásnak, főleg nagyszüleinknek

– Nyilván gondolatban már a játékkal, a derbikkel, a rangadókkal foglalkozik. Tervezi saját játékát a csapatban. Vajon mi lesz a feladata támadásban, védekezésben Ferenczy Fruzsinának?

– Pozitív beállítottságú vagyok, most is jóra számítok. Figyelem a többi csapatról szóló híreket, és úgy látom, sok változásra számíthatunk a bajnokságban. Például az érdi csapat körüli helyzet is váratlan volt. Most nem lesz feljutó, nem lesz kieső. Így zajlik majd a tizennégy csapat bajnoksága. Izgalmas csatákat várok.

Ferenczy Fruzsina szerint az akarati tényezők dominálhatnak a mérkőzéseken Fotó: Zsedrovits Enikő

– Fruzsinát minden dunaújvárosi kézilabdakedvelő úgy ismeri, hogy mindenkor kiemelkedő küzdeni tudással, akarással lép a parkettára…

– Én most is úgy várom a játékot, hogy hajtani, igyekezni kell a mérkőzéseken. Tehát az akarati tényezők dominálhatnak a találkozókon. Látva – többeket ismerve – az újonnan szerződött játékosok biztosan lelkesen, felszabadultan fognak kézilabdázni, és egy fiatal, jó társaság kovácsolódik össze. Lesz munka elég, vannak azért bizonytalanságok is, de a legfontosabb, hogy higgyünk magunkban, a közösség akaratában, és akkor örömöt szerzünk majd a szurkolóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában