Elfogadták a női vízilabda-bajnokság módosítását

2020.03.04. 09:30

Szombaton egyből rangadóval kezdik

Az érintett klubok részvételével megtartott hétfői ülés után eldőlt, az elhalasztott olimpiai selejtezőtorna miatt megváltozik a női vízilabda-bajnokság menetrendje. Az élen álló dunaújvárosi csapat egyből csúcsrangadóval kezd szombaton, a címvédő UVSE otthonában.

Gallai Péter

Fotó: LI

Miután a koronavírus-járvány miatt az eredetileg vasárnap kezdődő olimpiai kvalifikációs tornát Triesztben nem rendezik meg most, így a hazai pontvadászatot is gyorsan át kellett írni. Bíró Attila szövetségi kapitány kérése az volt, hogy április végéig fejeződjenek be a küzdelmek, hogy utána a válogatott csak a májusra halasztott selejtezőre készülhessen.

Huszti Vandáéknak eddig hibátlan a mérlege a bajnokságban, az UVSE ellen dőlhet el az alapszakasz első helye
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Hétfőn megtörtént a klubok között az egyezség, amiről a jelen lévő Kis-Primász Ágnes, a DFVE szakosztályvezetője számolt be lapunknak.

– Abban mindenki egyetértett, hogy a nemzeti csapat érdeke az elsőrangú, így konstruktívan megszületett a megállapodás. Március 7-én, szombaton az Újpesttel kezdjük a mérkőzéseket, emiatt volt csak ellenvetésünk, mi egy héttel később március 14-én szerettünk volna játszani legnagyobb riválisunkkal, azonban ebben alulmaradtunk. Ezt azért akartuk elérni, mert addigra Gurisatti Gréta talán már bevethető lett volna, illetve a felkészülésre is több idő marad. Ha már így alakult, akkor azt szeretnénk, ami még nem fixálódott két másik mérkőzés mellett, hogy a visszavágót, ami az alapszakasz első helyéről dönt nagy bizonyossággal, az utolsók között játszhassuk le velük itthon. Az alapszakaszt április 4-én zárjuk, végül – amit nem támogattunk volna – nem változott a versenykiírás, így az első két helyezett mérkőzik meg a két sikerig tartó párharcban az aranyéremért, a harmadik és negyedik pedig a bronzért. A rájátszás igazodik a nemzetközi kupamérkőzéseinkhez is, ezért ezeknek több opcionális időpontja is van – mondta.

Az értekezleten elhangzott az is, hogy a Világligában a magyar válogatott itthon fogadná az olaszokat, egy hét múlva érkezik meg a hivatalos állásfoglalás, de már most biztosnak tűnik, hogy a járvány miatt ez a találkozó elmarad. A DUE-Maarsk oroszországi Euroliga-negyeddöntő visszavágója jelen pillanatban nincsen veszélyben, de folyamatosan figyelik a koronavírussal kapcsolatos híreket.

Két meccs idegenben, a többi itthon

A csapat az őszi szezonban csak egy mérkőzést játszott Dunaújvárosban, miután birtokba vehették a felújított uszodát. Így most nyolcszor hazai medencében, kétszer idegenben szerepelnek Gardáék. A biztos és tervezett időpontok: március 7.: UVSE – DUE-Maarsk 18.45 óra. Március 10.: DUE-Maarsk – III. Ker. TVE 19.30 óra. Március 12.: DUE-Maarsk – Tatabánya 19.30 óra. Március 18.: DUE-Maarsk – Honvéd 19 óra (egyeztetés alatt). Március 21.: DUE-Maarsk – BVSC 17 óra. Március 24.: DUE-Maarsk – Eger (egyeztetés alatt). Március 25.: DUE-Maarsk – Szentes 18 óra. Április 1.: FTC – DUE-Maarsk 19 óra. Április 3.: DUE-Maarsk – UVSE (egyeztetés alatt). Április 4.: DUE-Maarsk – Szeged 17 óra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában