Márton Gábor váltotta a dunaújvárosi szakembert

2020.02.10. 18:58

Elfogadták Dobos lemondását

Igaznak bizonyultak a Nemzeti Sport információi, Dobos Barna felajánlotta a lemondását a labdarúgó NB I-ben szereplő Zalaegerszegnél, az új vezetőedző pedig Márton Gábor lett – tudatta a klub hivatalos honlapján hétfőn.

dh

2020.02.01. Paks Paksi FC - ZTE FC OTP Bank Liga NB 1-es férfi labdarúgó bajnoki mérkőzés. Fotó: Mártonfai Dénes MD Tolnai Népújság Képen: Dobos Barnabás László a ZTE FC vezetőedzője (jobbra)

Fotó: Mártonfai Dénes

Zalaegerszeg

A ZTE beszámolója szerint Márton féléves szerződést írt alá a klubbal, a másodedző pedig Takács Lajos lesz. Vlaszák Géza marad a kapusedző, az erőnléti tréner pedig továbbra is Victor Moore.

Dobos 2018 szeptemberében lett a ZTE vezetőedzője, az előző idényben bajnoki címet nyert az NB II-ben, így jutott csapatával az élvonalba. A zalaegerszegiek a hivatalos honlapjukon erősítették meg hétfő délután a Nemzeti Sport információit, azaz hogy Dobos Barna felajánlotta a lemondását, amit a vezetőség elfogadott.

Dobos a DPASE-től szerződött az élvonalba
Fotó: Mártonfai Dénes MD

A ZTE jelenleg a labdarúgó NB I tabellájának utolsó előtti helyén áll

A vezetőedző segítői, Helm András és Jávorka András is felajánlották a lemondásukat, ezeket szintén elfogadta a vezetőség.

Márton Gábor legutóbb az NB II-es Siófoknál dolgozott, ahonnan a 2018–2019-es idény végén távozott. Korábban a PMFC és a Kaposvár vezetőedzője is volt. A Zalaegerszeg a legutóbbi négy bajnokiján nyeretlen maradt, 2020-ban eddig csak egy pontot gyűjtött, legutóbb 2019. december 14-én, a Puskás Akadémia otthonában tudott három pontot szerezni (0–1). A ZTE 18 pontot gyűjtve jelenleg a 12 csapatos NB I 11. helyén áll. Lemaradása öt pont a még benn maradó pozícióban tanyázó Pakssal szemben.

Dobos Barna, mielőtt Zalaegerszegre szerződött volna, a Dunaújváros PASE vezetőedzőjeként dolgozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában