Újvárosi Hokillák

2020.02.11. 20:24

A játék minden elemében sokat javultak

Igazán szép eredménnyel szerepeltek a hét végi amatőr jégkorongbajnokság második fordulójában az Újvárosi Hokillák.

Horváth László

A dunaújvárosiak a második fordulóban jobban játszottak

Fotó: Horváth László

Ezúttal a harmadiknak járó bronzéremmel ünnepelhettek a mérkőzések végén. A szabadkai eseményekről Szabó Tamástól, a Hokillák játékosától kaptunk tájékoztatást.

A dunaújvárosiak a második fordulóban jobban játszottak
Fotó: Horváth László

– A kudarcokkal teli hazai kupa után, Szabadkán kellett visszanyernünk az önbizalmunkat. Szerencsére ez sikerült is, hiszen a kirándulás után most nem vesztesen hagytuk el a jeget. Szikrázó napsütésben, ami nyitott jégpályát jelent, a zsögödiekkel kezdtük a küzdelmeket. Hajtós, sok helyzetes mérkőzésen feszültek egymásnak a csapatok, de a helyzetek ellenére gól egyik fél részéről sem született. Végül a jégkorongban igen ritka 0–0-ás eredménnyel és pontosztozkodással zárult az összecsapás. Az Újpesti Ragadozók ellen azonban már kinyílt a gólzsák. Jó kezdés után kicsit elkényelmesedtünk, de a végére újra összeszedtük magunkat. A 6–4-es győzelemért megdolgozott csapatunk. Ezután lett érdekes a zsögödiek elleni korábbi 0–0, hiszen ők 7–1-re győztek a lilák ellen, így a jobb gólkülönbség miatt ők mehettek a döntőbe. A bronzmérkőzést a házigazdákkal vívtuk, remekül játszva, 6–1-re kerekedtünk felül. A játék minden elemében nagyot javultunk, és megszereztük a harmadik helyet – tájékoztatott Szabó Tamás.

A végeredmény: 1. Goodwill Pharma Szegedi Vízmű, 2. Zsögödi Medvék, 3. Újvárosi Hokillák, 4. HK Subotica, 5. Bajai Harcsák, 6. Újpesti Ragadozók. Legközelebb március végén, április elején, az Erste Ligától függően, Csíkszeredában szerepelnek az Újvárosi Hokillák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában