futsal

2020.01.20. 08:30

Hazai pályán győzni kell, hogy versenyben maradjon a csapat

Példátlan versenyfutás, hiszen a férfifutsal NB I-ben ennyi csapatnak egyszerre még soha nem volt izgulnivalója, mint a mostani szezonban. Ebben a helyzetben van a hétfőn, azaz ma este 19 órakor kezdődő Dunaferr DUE Dutrade – Futsal Veszprém összecsapás mindkét résztvevője is.

Balogh Tamás

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Mire ez a túlfűtöttség? Ahogy most már két hónapja beszélgetünk róla, a csapatok egy részét a kiesés réme fenyegeti, mások ettől menekülve a felsőházbeli tagságot célozták meg. Ezzel együtt az élbolyban is feszült időszak kezdődött, hiszen a bajnoki cím legalább annyira motiváló, mint a bentmaradás utáni vágy.

Részletesebben? Kivételesen kezdjük a tabella szomorúbb részén. A most zajló 16. forduló előtt, az elmúlt szezonban még a bajnoki címet is megpályázó Veszprém állt az utolsó helyen. Közvetlen, befogható riválisa a Rubeola és a Kecskemét volt. Fölöttük a biztonságos hatpontos előnyével a Debrecen tanyázott, amelynek a bentmaradás volt a legfontosabb célja. Az ezeket előző bolyban, egyenlő pontszámmal vív az egyetlen elérhető felsőházi helyéért, az ötödikért, az azon a helyen parkoló Ferencváros és az azt a hatodikról követő Dunaferr. E kettőt közvetlenül az Aramis előzi az egy meccsnyi három pontjával. Mivel a budaörsiek pénteken nyertek, az felsőházi tagságuk elég stabilnak látszik, még akkor is, ha az alapszakasz két sorozatzáró meccsén idegenben játszanak a Haladással, és végül a Berettyóújfaluval. A vezető trió pozíciója atombiztos.

Fridrichéknek a sereghajtó ellen kell nyerniük hétfőn este
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

És most mi történhet ma este Dunaújvárosban? Mindenekelőtt fogcsikorgató, óriási küzdelem. Vegyük először a Veszprém dolgát. A fentiekben bemutattuk a mostani vendég képtelen helyzetét. Ez alkalommal valószínűleg a megtépázott önbizalmának visszanyerésért fog küzdeni, hogy aztán ebből építkezve sikerrel háborúzhasson a bent maradásáért. Erősítheti a legutóbbi bajnoki fordulóban az idén ismét a bajnoki címért harcoló Berettyóújfalutól megszerzett egy pontja, és a Magyar Kupa-győzelme.

Ami pedig a Dunaferr együttesét illeti, játékos fordulattal élve: számára nincs más hátra, mint előre! Ezúttal szó szerint. Az idei szezon kaotikus párharcaiban megélt körbeverései közben, első ránézésre, a most borzasztóan hiányzó pontokat elvesztegette. Valójában a kritikus mérkőzések közül az Aramis ellen ugyan két pontot hullajtott, de ellenfele az után kezdte el a sikerszériáját, aminek a következtében megszerezte a mostani, biztonságos negyedik helyét. Fájdalmas vereség volt a Fradi elleni hazai is, de az előbbihez hasonlóan a pesti zöldek is azzal lendültek be igazán.

Most pedig a Veszprém ellen fog ki-ki meccset játszani. Minden legyőzővel, vagy a tőlük pontot rablóval pariban volt. A tehetség és a profi munka a játékosokban van. A bizonyítási vágy tüze izzik bennük. Ismerik az elkövetett hibáikat, tudják rá az orvosságot, és el akarják érni a céljukat. Javításra nincs lehetőség. Ma győzniük kell, hogy versenyben maradhassanak!

Eredmények és a bajnokság állása

A forduló eddigi eredményei: Berettyóújfalu – Nyírgyulaj 5–4, Aramis SE – Debrecen 5–2, Ferencváros – Kecskemét 6–2. A Haladás – Rubeola mérkőzést szintén hétfőn rendezik meg. A bajnokság állása: 1. Berettyóújfalu 44 pont/16 mérkőzés, 2. Haladás 37 pont/15, 3. Nyírgyulaj 29, Aramis SE 25 pont/16, 5. Ferencváros 22 pont/16, 6. Dunaferr SE 19 pont/15, 7. Debrecen 17 pont, 8. Rubeola FC 11/15, 9. Kecskemét 19/16, 11. Veszprém 9 pont/16.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában