Az újvárosi egyesület hat trófeát hozott el a gáláról

2020.01.14. 21:31

DTSE: kis egyesület, nagy eredményekkel

A Magyar Triatlon Szövetség az elmúlt hét végén díjazta a ranglistaversenyek legjobbjait. A dunaújvárosi DTSE versenyzőit hatszor is színpadra szólították.

Szabó Szabolcs

A Magyar Triatlon Szövetség a múlt héten szombaton az ELTE lágymányosi campusán tartotta éves díjátadó ünnepségét, amelyen az éves ranglistaelsőket is díjazták. A dunaújvárosi DTSE több versenyzője is az adott korosztályban és kategóriában remek eredményt ért el, így bőven volt dolga az eseményen részt vevő Kovács Ákos Flóriánnak és Topor Imrének, akik a DTSE csapatát képviselték a fővárosi rendezvényen. Lapunknak Kovács Ákos Flórián nyilatkozott.

Kovács Ákos Flórián a Magyar Triatlon Szövetség januári dicsőségtáblája előtt
Fotó: Dunaújvárosi Hírlap

– A tények: Zsámbok Lili korosztályában, összetett triatlon kategóriában a 3. helyen zárt, Füzesy Dávid az összetett triatlon listán 2., az úgynevezett Hawaii-listán pedig szintén a 2. helyen végzett. Fiatal reménységünk, Burkovics Márton duatlon 2. helyet szerzett, míg jómagam, korosztályomban az összetett triatlonban a 2., duatlonban pedig az 1. helyet értem el. Magyarországon több mint 120 triatlonos egyesület, klub működik, a 2018-as idényben a végső pontszámítás után a 23. helyen végeztünk. Ez szép teljesítmény, de remélem, hogy évről évre sikerül egy kicsit feljebb lépni. Jelenleg huszonöten vagyunk, de sok sportolónk a munka és a család mellett is figyelemre méltó munkát végez. Itt említhetném Hegedűs Attilát, Molnár Attilát, akik ebben az idényben már komoly eredményeket érhetnek el.

Füzesy Dávid remek eredményeket ért el 2019-ben

Kovács Flóriánt, a DTSE elnökét az egyesület terveiről is kérdeztük: – Először is, szeretnénk megrendezni legalább az egyik országos nagy versenyünket. E téren már egyeztettünk az önkormányzattal, várjuk a válaszukat. Továbbá szeretnénk nyitni a tömegsport felé, azaz a DTSE ajtaja és közössége nyitva áll minden futó, kerékpáros és úszó előtt, aki szeretne csatlakozni egy motivált és egy jó hangulatú közösséghez. A versenynaptár pedig elkészült, készülünk lelkesen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában