röplabda

2019.12.14. 12:30

A tét hatalmas, aki nyer, azé a felsőház

A röplabda első osztály alapszakasza B csoportjának záró fordulójában vasárnap 16.30 órakor a Debreceni EAC együttesét fogadja a Dunaferr Sportegyesület csapata.

Gróf András

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

A tét hatalmas, mivel amelyik csapat győz, az a rájátszásban a legjobb hat között folytathatja a bajnokság további küzdelmeit. A felsőházba kerülés szempontjából sorsdöntő találkozó esélyeiről a dunaújvárosiak vezetőedzőjét, Tomanóczy Tibort kérdeztük, aki már kellően ráhangolódott a feladatra.

– Az előző fordulóban magabiztos győzelmet arattunk a MÁV Előre otthonában. Ez a siker megfelelő önbizalmat adhat a debreceniek elleni találkozó előtt. Az elmúlt napokban azon dolgoztunk, hogy a jó formánkat átmentsük a vasárnapi összecsapásra. Azt azonban tudjuk, hogy ez egy teljesen más mérkőzés lesz. A hajdúságiaknál több rutinos játékos is szerepel, az ő hatástalanításuk döntő lesz. A vendégek biztosan arra alapoznak, hogy a debreceni mérkőzésen 3:1-es vereséget szenvedtünk.

Mészáros Dömötörék nagyon készültek a mérkőzésre
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Az akkori teljesítményünket azonban nagyban befolyásolta, hogy a meccs előtt összetartás volt az utánpótlás-válogatott számára, így a keretünk jelentős részének kilenc nap alatt az volt az ötödik pályára lépése. Az idősebbek hiába tartották aránylag jól magukat, a fiatalok fáradtsága döntőnek bizonyult. A heti felkészülésünket kisebb problémák hátráltatták, de bízom benne, hogy mindenki hadra fogható lesz a fontos csatában. Megfelelő hozzáállással elérhetjük a bajnokság előtt kitűzött célunkat, a felsőházba való bekerülést.

Az állás: 1. Pénzügyőr 30 pont, 2. Kaposvár 26 pont, 3. Dunaferr 15 pont, 4. Debrecen 13 pont, 5. Szolnok 7 p., 6. Magyar utánpótlás-válogatott 5 p. , 7. MÁV Előre-BERICAP 3 p.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában