futsal

2019.10.13. 21:26

Nem várt vereség a sereghajtó otthonában

A Dunaferr DUE Dutrade FC futsalcsapata rendre kiélezett csatákat játszik a Veszprémmel. Pénteki lapzártánk után balszerencsés napot kifogva, 6–4-es vereségével visszaadta az önbizalmát a hat kudarccal kezdő hazaiaknak Veszprémben.

Balogh Tamás

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

A siker lehetőségét vitték az újvárosiak a szezont rosszul kezdő hazaiaknak. Ők köszönték szépen, elfogadták a gesztust, és éltek vele. Hat zakó után nyertek. A nagy elszántsággal, de pontatlanul támadó, és jelentős hibákkal védekező újvárosiakat megérdemelten győzték le a hatalmas tűzzel szurkoló közönségük hatására, az első győzelméért még inkább megszállottként harcoló hazaiak.

A döntő eseményeket Fehér Zsolt, a Dunaferr vezetőedzője ebben látta.– Például egyik az volt, Reveland kapusunk már a bemelegítésnél megsérült. Erre mondhatjuk, pech! Az viszont, amikor a hat gólból körülbelül négyet ajándékba adunk az ellenfélnek, az már mentális kérdés. Azt azért elismerjük, hogy a veszprémiek pozíciója változatlanul meglepetés, mert egy jó csapat. Az a csapat, amely idegenben négy gólt rúg a tabella utolsó helyezettjének, és mégis vereséget szenved, az nem érdemel pontot, vagy pontokat! Tovább kell dolgozni, mert még a felénél sem vagyunk a bajnokságnak.

Szeghy Szabolcs szerint rengeteget hibáztak védekezésben
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Frank Tamás, a Veszprém vezetőedzője így értékelt: – Büszke vagyok a fiúkra, mert annak ellenére, hogy nagyon sok vereséget szenvedtünk, minden meccsre, ahogy a maira is, föltudták szívni magukat. Ez ki-ki meccs volt, úgy érzem, ez a Dunaferr most nagyon egyben van, kiváló játékosok alkotják. Nekünk égetően kellett ez a három pont, és a csapatom most mindent megtett a győzelemért. Bízok benne, hogy megérezve a győzelem ízét, megnyugodnak és elkezdenek úgy játszani, ahogy ezen a mérkőzésen megtették.

Szeghy Szabolcs, Dunaferr: – Nem tudtuk játszani a saját játékunkat, és rengeteg védekezési hibát vétettünk, ami egy ilyen csapat ellenében nem fér bele. Hat kapott góllal nagyon nehéz meccset nyerni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában