Üstökös Kupa

2019.10.28. 19:52

Ezerkétszáz fiatal kézilabdázó érkezik

Keddtől csütörtökig immár tizenötödik alkalommal rendezik meg az Üstökös Kupa utánpótlástornát Dunaújvárosban, illetve Rácalmáson. Mint Csőregi László, a Fe­jér Megyei Kézilabda Szövetség versenybizottságának és az Üstökös Kupa szervezőbizottságának elnöke – ahol társa még Varga Kornélia és Butty Andrea – elmondta, száztíz csapat érkezik az eseményre.

Gallai Péter

Veszprm, 2019. szeptember 21. A veszprmi Andreas Nilsson a frfi kzilabda Bajnokok Ligja B csoportjnak 2. forduljban jtszott Telekom Veszprm-THW Kiel mrkzsen a Veszprm Arnban 2019. szeptember 21-n. MTI/Bodnr Boglrka

Forrás: MTI

Fotó: Bodnár Boglárka

– Egy klubtól több együttes is indul majd, az össz­létszámot ezerkétszázra tesszük, hét korosztályban, U 9 és U 15 között kézilabdáznak majd a fiúk és lányok. A nevezők létszámától függően egytől három napig tartanak a küzdelmek, körmérkőzéses, vagy keresztbejátszásos lebonyolítás szerint. A két legfiatalabb korcsoportban nem hirdetünk eredményt, itt minden résztvevő ajándékot kap. A meccseket hat helyszínen rendezzük meg, egyetem, Dunaferr iskola villamos tagozat, Arany, Vasvári és Gárdonyi iskola, illetve rácalmási sportcsarnok – ismertette Csőregi László, aki csapatával ötödik éve szervezi az eseményt. Örömmel tette hozzá, idén a nevezési díjakat jelképesre tudták csökkenteni, sőt, az érmek, kupák, ajándékok mellett pénzjutalmakat is ki tudnak osztani.

Hét korosztályban hat helyszínen pattog a labda

A nagy létszám és a sok helyszín miatt külön megnyitó nem lesz ma, minden helyszínen egyből útjára indul a labda. A résztvevők között van Dunaújvárosból a Virág SE, a Dunaújvárosi AC és Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia, utóbbi minden korosztályban, akár több csapatot is indít. Rajtuk kívül a Rácalmás SE ifjai is részt vesznek még az eseményen, ami Csőregi László szerint az ország első öt legnagyobb utánpótlástornája között szerepel, s már az idei esemény vége után máris kezdik szervezni a következőt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában