Tetszett az az út, amit a csapat elé lefektettek

2019.09.01. 20:00

Mészáros Dömötörrel a hazai röplabdasport ikonja igazolt hozzánk

A férfiröplabda első osztály nyári átigazolási időszakának talán legnagyobb meglepetése volt, hogy a Dunaferr SE gárdája leigazolta Mészáros Dömötört, aki éveken keresztül a világ legjobb bajnokságaiban játszott.

Gróf András

20190822 Dunaújváros Dunaferr SE-TSV Deggendorf Volleyball röplabdameccs Laczkó Izabella LI Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: LI

A negyvenkét éves Mészáros Dömötör a magyar röplabdasport egyik ikonja. Kaposváron kezdte a pályafutását, majd játszott Olaszországban, Görögországban, Oroszországban, Törökországban, Dubaiban és Libanonban is. A következő bajnoki évben pedig a dunaújvárosi együttest erősíti.

Mészáros: „Bízom a csapatban, bízom benne, hogy sok örömet fogunk okozni ebben a szezonban”
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

– A játék szeretete, illetve Tomanóczy Tibor személye volt a döntő, akit rendkívül jól ismerek, és akivel nagyon jó a viszonyom. Májusban keresett meg a vezetőedző, aki felvázolta előttem a csapat jövőképét. Akkor azonban még nem döntöttem el, hogy hol folytatom, hiszen több csapattól is volt ajánlatom. Mivel nagyon szeretek külföldön szerepelni, ezért a tervem az volt, hogy még egy évet kint játsszak, de végül egy újabb invitálást követően a Dunaferrt választottam. Tetszett az az út, amelyet a vezetőedző a csapat elé lefektetett. Ráadásul még mindig szeretem a kihívásokat. Hosszú pályafutásom során a világ legjobb edzőitől tanulhattam, és most ezt a tudást van lehetőségem továbbadni az itteni, nagyon tehetséges fiataloknak. Ez azért rendkívül fontos számomra, mert sajnos nagyon kevés az az edző, aki külföldön dolgozhatott, így az ottani tapasztalatokat át tudná adni. Szeretnék segíteni, hiszen Dunaújvárosban most olyan fiatalok játszanak, akik véleményem szerint két-három éven belül már a felnőttválogatottat erősíthetik.

– Mennyire ismeri leendő csapattársait?

– A jelenlegi keretből ismerem azokat a játékosokat, akik a korosztályos válogatottaknak a tagjai, akikből ki kell hozni a maximumot. Abban az esetben, ha még a bajnoki rajtig sikerül azt a két-három játékost megszereznie a klubnak, akiket én is szeretnék, akkor ütőképes, meglepetésre is képes lesz a gárda. Úgy tapasztalom, hogy a játékosok nagyon akarnak bizonyítani, amihez minden körülményük adott a városban.

– Egyértelmű, hogy példaképként tekintenek önre a többiek…

– Szerencsésen alakult a pályafutásom, és azt kívánom, hogy ezt minél többen tapasztalják meg. Játszhattam együtt az ország és a nemzetközi elit legjobbjaival. A következő időszakban azonban az a feladatom, hogy segítsem Tomanóczy Tibor munkáját. Ki kell hoznunk a fejlődőképes játékosokból azt, hogy minél jobbak legyenek. Nem elég nekik csak merész álmokat szövögetniük, hanem annak eléréséhez rengeteget kell dolgozniuk. Amennyiben ezt felvállalják, szép sikereket érhetnek el. Ismerve más országok fiataljait, itt is minden lehetőségük adott arra, hogy elérjék a nemzetközi szintet.

– Milyen elvárásai vannak magával szemben?

– Szeretném, ha húzó ember lennék, aki a nehéz szituációkban átlendíti, és győzelemhez segíti a csapatot. Tudomásul kell azonban venni, hogy a hiba benne van a játékban, de nem mindegy, hogy ezt miként éled meg. Azt pedig csak éles helyzetben lehet megtanulni, hogy a sikert és a kudarcot hogyan kell feldolgozni. Ezeknek a feldolgozása minden jelenlegi fiatalnak a későbbi karrierje során számít majd sokat. Ebben az edzőnek is jelentős a szerepe, mivel ő az, aki a pályán kívülről erőt kell, sugározzon a játékosai felé. Bízom a csapatban, bízom benne, hogy sok örömet fogunk okozni ebben a szezonban. Azt azonban tudni kell, hogy bár a körülmények nagyszerűek, mi még nem vagyunk azon a szinten, mint a profik. Amennyiben fel tudunk nőni a tao-támogatás által odáig, hogy olyan népszerűek legyünk Magyarországon, mint a többi látványsportág, akkor elérhetjük azt, mint Lengyelországban, ahol a röplabda az első helyen áll, és tízezrek járnak ki a mérkőzésekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában