kézilabda

2019.09.02. 21:30

Játékkal adóztak korábbi társuk emléke előtt

Szombaton és vasárnap a Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia harmadik alkalommal rendezte meg a Horváth Nikolett Emléktornát, amelyen négy korosztály (U12, U13, U14 és U15) együttesei léptek pályára az egyetemi csarnokban és a Dunaferr iskola Aranyvölgyi úti csarnokában.

Gallai Péter

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

A DKKA tragikusan fiatalon elhunyt kézilabdázója emlékének tizenhét együttes adózott játékával is.

A tornára a dunaújvárosi együttesek mellett a Szombathely, a Kozármisleny, a Gyömrő, a Dömsöd, a Dabas és a vajdasági Ada csapatai érkeztek.

Az U12-es korosztályban a Szombathely lett a végső győztes, az Ada, a Kozármisleny, valamint a DKKA alakulata előtt.

Az U13-asoknál a Kozármisleny szerezte meg az aranyérmet, második a Szombathely, harmadik a DKKA I, negyedik a DKKA II csapata.

Mátéfi Eszter szakmai igazgató is részt vett a díjátadón
Fotó: Nagy Gergő/DKKA

Az U14-es kategóriát a Dabas nyerte meg, a dobogó második fokára a dunaújvárosiak, a harmadikra a kozármislenyiek állhattak, negyedik a Dömsöd, ötödik a Szombathely lett.

Küzdelemben nem volt hiány a fiatalok meccsein sem
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Az U15-ös korosztály versengésében a DKKA csapata végzett az élen, az együttest a Dabas, a Gyömrő, illetve az Ada követte.

Ahogyan lenni szokott a tornán megválasztották az egyéni legjobbakat is. A ­DKKA-nak a három érem mellett több egyéni díj is jutott. Az U13-asoknál Ferenczi Lilla, az U14-eseknél pedig Rajcsányi Alexandra kapta meg a legjobb irányítónak járó elismerést. Az U15-ös korosztályban Bartók Dorina a legjobb kapusnak járó díjat vehette át az ünnepélyes eredményhirdetésen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában