fantasztikus teljesítmény

2019.09.08. 20:58

A dunaújvárosi Kácser Zita 5. budapesti félmaraton győzelme

Rekordszámú résztvevőt szólította rajthoz vasárnap a BSI szervezésében 34. Wizz Air Budapest Nemzetközi Félmaraton, amely egyben az atlétika szakág Magyarország Félmaraton Bajnoksága is volt.

DH-információ

Az egyéni versenyre 9 798-an neveztek, köztük több mint 2 600 külföldi futó, 84 országból. A magyar résztvevők több mint 850 településről érkeztek. Több mint 1 300 futó először próbálkozott a 21,1 kilométeres táv teljesítésével, ezen kívül a távot le lehetett küzdeni párban és trióban is. A résztvevők között volt több neves személy is többek között Nagy László korábbi kiváló kézilabdázó vagy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki egyben a vereseny védnöke volt.

A főváros legszebb pontjait érintő hagyományos eseményen a magyar bajnoki címet a férfiaknál 1:07:14-es idővel a BEAC olimpikonja, Csere Gáspár, a hölgyeknél pedig a múlt hétvégén olimpiai és vb-szintet teljesítő, akadályfutó országos csúcstartónk, a dunaújvárosi származású DS CI versenytője Kácser Zita szerezte meg 1:14:49-cel. Mindkét győztes szezonbeli legjobb idejét érte el a bajnokságon.

A tavalyival ellentétben most kissé hűvös, borult idő várta a résztvevőket a Pázmány Péter sétány ELTE Lágymányosi Campus előtti területén. Végigfutottak a két rakparton, átfutva a Margit szigeten, betekintést nyújtva a világörökség budapesti látványosságaiba.

A férfiaknál hármas kenyai győzelem volt, Laban Cheruiyot (kenyai) 1:04:56 óra – győzelmével. Negyedik abszolút beérkező Csere Gábor lett a legjobb magyar.

Fotók: amatőr felvétel

A nők versenyét páros befutással, a versenybíróság megítélése szerint azonos idővel, de nüansznyi különbséggel Kácser Zita – 1:14:47 – győzelmét hozta team társa Hellen Jepkosgei Kimutai (kenyai) mellet. Ezzel Zita inmár ötödször nyerte meg ezt a patinás versenyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában