Koronczai Petráék a végjátékban verték a dánokat

2019.08.09. 21:02

Újabb parádés siker, jöhet az Eb döntője!

Tovább írva eddigi fantasztikus szereplését, az U 17-es női kézilabda Európa-bajnokság pénteki elődöntőjében a magyar válogatott az utolsó tíz percben állva hagyta a dánokat, így bejutott a vasárnap esti fináléba.

Gallai Péter

Folytatva női utánpótlás csapataink tavalyi és idei szenzációs sorozatát, a DKKA két játékosával – a kapus Németh Kata, és Koronczai Petra – felálló U 17-es csapat is eljutott a szlovéniai Európa-bajokság elődöntőjéig, méghozzá veretlenül. Persze itt nem akart megállni ifj. Kiss Szilárd csapata, a döntőhöz és a már biztos éremszerzéshez pénteken a dánokat kellett legyőzni. Hibátlanul zártunk a csoport élén, majd megnyertük a középdöntőt is, a dánoknak döntetlenek és vereségek is becsúsztak, de így is a másik középdöntős ág második helyén zártak, így találkoztak velünk pénteken. Lehet, hogy nem a dánok visznek és nyernek minden világversenyt, de így sem szabad leírni őket, a rájuk, az északiakra jellemző mentalitásról nem is beszélve.

A magyar csapat szerezte meg a vezetést, de a dánok gyorsan átvették az irányítást és bizony a félidőig csak próbáltunk lépést tartani velük. Volt, hogy már négy találattal is elléptek, de ezt sikerült megfelezni a harminc perc végére (11–13), amelynek utolsó gólját Koronczai szerezte, előtte pedig még hármat a játékrészben.

Faragó Luca tör kapura a dánok ellen – a magyar csapat pedig a siker után a kontinens trónjára Fotó: European Handball Federation

A második félidőből tíz perc telt el, amikor végre sikerült utolérni az ellenfelet (15–15), majd a korábbi meccseken is főszereplő Koronczai révén végre újra vezettünk (17–16), de az ellenfél nem akart leszakadni, így a 48. percben megint náluk volt az előny (19–20). Azonban a legjobbkor ismét jött a DKKA játékosa, akit az újabb egyenlítés után kiállítottak (ez volt az első és egyben utolsó két percünk a meccsen!), de ezt az időszakot is átvészeltük. Sőt, Farkas gólt szerzett, majd Kajdon és a csapat parádés percei következtek, előbbi bevágott három gólt, a többiek pedig zseniálisan védekeztek, így a végére állva hagytuk a dánokat és Eb-döntőbe jutottunk!

A svédek következnek

MAGYARORSZÁG – DÁNIA 25–21 (11–13)

Magyarország: Bukovszky, Németh K. (kapusok), Bánhidi B. 2, Faragó L. 1, Farkas J. 6, Horváth N., Juhász G., Kajdon B. 4, Koronczai P. 6, Kukely, Kürthi 3, Mérai, Rittlinger, Vámos M. 2, Woth V. 1, Zsigmond. Szövetségi edző: ifj. Kiss Szilárd. Kiállítások: 2, illetve 2 perc.

Hétméteresek: 2/2, illetve 1/1.

A lányok vasárnap este a celjei döntőben a Svédországgal találkoznak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában